Politie Groningen

Groninger bekent 15-tal inbraken

Inbraken vooral in Leek en Groningen

Leek/Groningen, 20-02-2009 o Een 34-jarige inwoner van Groningen heeft afgelopen week een 15-tal inbraken bekend. De Stadjer werd zondagmorgen aangehouden op de Friesestraatweg in Groningen. Hij had vlak daarvoor een inbraak gepleegd in Leek. De auto waarin hij reed tijdens zijn aanhouding was ook van diefstal afkomstig.

Verdacht

Zondagmorgen kreeg de politie door dat een automobilist zich verdacht gedroeg in Leek. De auto werd in de gaten gehouden en is op de Friesetraatweg in Groningen langs de kant gezet. Direct bleek dat de auto waarin de 34-jarige Stadjer reed gestolen was. Tijdens de verhoren over de inbraak en de diefstal van de auto werd duidelijk dat de Stadjer meer inbraken op zijn geweten had. Uiteindelijk bekende de Groninger een 15-tal zaken, waarvan het overgrote deel in Leek en Groningen. Twee inbraken werden gepleegd in Roden en Tolbert.

Bewonersbrief

De politie verspreide in januari een brief in de omgeving van t Zuden in Leek om de bewoners te wijzen op het afsluiten van deuren en ramen. Ook via de media werden inwoners gevraagd oplettend te zijn. In de beginmaand van dit jaar waren er in die omgeving vijf inbraken cq. insluipingen geweest. De Groninger is hiervoor verantwoordelijk.

Inbrakenteam

Regiopolitie Groningen heeft veel aandacht voor het oplossen en voorkomen van woninginbraken en insluipingen. Sinds enkele maanden is in het district Groningen/Haren een woninginbrakenteam actief. Dit team analyseert de inbraken en de wijze waarop zij hebben plaatsgevonden. De verdachte Groninger is inmiddels voorgeleid aan de Rechter Commissaris en blijft voorlopig in zijn cel.