Ingezonden persbericht


Persbericht

'Horen, proeven, voelen en zien'

Kennemer Duincamping Geversduin 50 jaar

Dit jaar bestaat Kennemer Duincamping Geversduin in Castricum 50 jaar. De camping, verscholen in het weelderig bosrijk gebied van het Noord-Hollands duinreservaat en de Kennemerduinen werd in 1959 gesticht, toen er op camping Bakkum niet voldoende plaats meer aan toeristen kon worden geboden. Op camping Geversduin delen de medewerkers hun enthousiasme voor de natuur met de gasten en lokale en regionale 'natuur-iconen'. Terwijl de campinggast een onbezorgde vakantie wordt geboden kan hij zich tegelijkertijd inzetten voor en genieten van een bijzonder stukje Nederland!

Camping de Lakens is een echte strandcamping, camping Bakkum -de oudste camping van Nederland- een camping waar veel gasten al hun leven lang van alle seizoenen genieten en camping Geversduin is een echte familiecamping. Het strand ligt op slechts 4 kilometer, terwijl het omringende beschermde duingebied is opengesteld voor de gasten van de camping. Het duinterrein bij Castricum wordt gekenmerkt door de uitgestrekte (duin)eikenbossen, die oorspronkelijk zijn aangeplant voor exploitatie van eikenhakhout, dat in de loop van de jaren is vergroeid tot een grillig geheel aan eikenstronken, met daaronder een rijke groei aan kruiden en kamperfoelie. Het is er heerlijk vertoeven in de volle natuur.

Deze unieke locatie en het besef dat Geversduin onderdeel uitmaakt van een bijzonder duingebied, hebben ertoe geleid dat de laatste jaren het roer werd omgegooid op de gezellige familiecamping. Vijftig jaar bestaansrecht wordt niet gezocht in rechte asfaltpaden en strakke veldjes waar caravans en tenten rij aan rij op worden neergezet. Integendeel, het terrein is uitermate geschikt voor kleine veldjes met ruim opgezette en beschutte plaatsen in een natuurlijke omgeving, die de campinggast via slingerende paadjes door het prachtige landschap kan bereiken. In de loop van de jaren is het beleid bij Kennemer Duincamping Geversduin er helemaal op gericht de natuur zoveel mogelijk zijn gang te laten gaan en daar waar mogelijk, het natuurlijke proces zelfs te stimuleren. Waarbij er alles aan wordt gedaan de gasten daarvan te laten genieten, natuurlijk zonder afbreuk te doen aan de luxe die de viersterren camping biedt (ANWB waardering 8.8). Meer en meer zal de toerist er de natuur kunnen (leren) ontdekken en beleven. Daar wordt naar de toekomst toe met het centrale thema 'de natuur ontdekken en beleven' op ingezet. Horen, proeven, voelen en zien van de bijzondere natuur op en rond de camping wordt de leidraad aan de hand waarvan het beleid op Geversduin wordt ontwikkeld. Inmiddels wordt er met diverse partijen die actief zijn op natuurgebied samengewerkt om vaste thema's uit te werken. Dat krijgt onder meer gestalte door de aanleg van 'belevingspaden' en een vlindertuin. Daarnaast krijgt een expositie- en educatieruimte een belangrijke plaats op de camping. De jeugd wordt, met extra speel-, vind- en zoekvoorzieningen gericht op de natuurlijk omgeving, daarin niet vergeten!

'Avontuurlijk, natuur, betrokken en educatief' zijn kernwaarden waarmee Kennemer Duincamping Geversduin zich de laatste jaren onderscheid en die de komende decennia een belangrijke rol gaan spelen. Het motto van de camping in Castricum is dat je er een onbezorgde en onvergetelijke vakantie kunt hebben waar je van de ongerepte natuur geniet en die ook kunt ontdekken. De filosofie dat je natuur kunt leren ontdekken en beleven wordt bij de inrichting en aankleding van het terrein óók nagestreefd. Natuurlijke en duurzame materialen en landschappelijk inpasbare elementen zullen zoveel als kan, de door mens ontwikkelde kunststoffen verstoten. Gasten en medewerkers worden gestimuleerd op een verantwoordelijke, pure manier om te gaan met de natuur, wat ertoe kan leiden dat de campinggast er bewust voor gaat kiezen een vakantie te boeken op Geversduin. Met toeristische plaatsen op een steenworp afstand en de zee, het strand en de duinen als buurman wordt een verblijf op de camping in Castricum puur genieten in de letterlijke zin van het woord. Knusse plekken, een pracht aan flora en fauna om je heen, een kindvriendelijke omgeving, beperkt verkeer op de camping, sport, spel, animatie én activiteiten gericht op de natuurlijke omgeving maken dat kamperen op Geversduin -onderscheiden met de Green Key- heel 'natuurlijk' is!

Noot voor redacties: