Politie Hollands Midden Leiden

Verdachte van woninginbraak aangehouden

De politie heeft vrijdagmiddag 20 februari een 24 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Appelbes op donderdagmiddag 19 februari. De politie kreeg de melding van de inbraak waarbij werd gezien dat een persoon de woning verliet en met een scooter wegreed. De politie vond de scooter bij een woning in Leiden en heeft de bewoners hierover bevraagd. In de woning werden goederen aangetroffen die uit de woning aan de Appelbes afkomstig zijn. Drie aanwezige personen, twee vrouwen en één man, van 21 jaar werden die dag aangehouden in de woning. De man en een vrouw werden na verhoor weer heengezonden. De andere vrouw, de vriendin van de 24 jarige verdachte, werd verder ondervraagd over de gevonden goederen in de woning. De 24 jarige verdachte werd vrijdag aangehouden.

Alphen aan den Rijn Resultaten controles N11

De politie heeft, zoals eerder aangekondigd, in samenwerking met Rijkswaterstaat in de week van maandag 16 tot en met vrijdag 20 februari op snelheid gecontroleerd op de N11, ter hoogte van de kruising met de N207 bij Alphen aan den Rijn. Rijkswaterstaat had klachten ontvangen van de aannemer dat de werkers hun werk niet veilig konden uitvoeren. Hierop werd de politie gevraagd op die locatie op snelheid te controleren. In verband met werkzaamheden aldaar is de snelheid van 70 km/h verlaagd naar 50 km/h. Dit is gedaan om de snelheidsverschillen tussen het reguliere verkeer en uit- en invoegende zandauto's niet te groot te laten worden. Daarnaast is er geen vluchtstrook als uitwijkmogelijkheid en ligt er modder op de rijbaan.

De politie heeft met opvallende dienstauto's gecontroleerd, alleen tijdens de feitelijke duur van de werkzaamheden (07.00 en 16.00 uur) en alleen met een aankondiging via een verlichte tekstwagen van Rijkswaterstaat.

Ondanks het opvallende karakter van de controles zijn tijdens de werkzaamheden 2.132 van de 33.075 bestuurders te hard voorbij gereden (6,4%). De hoogst gemeten snelheid is 116 km/h. De overtreders krijgen binnenkort een beschikking in de bus, met een verhoogd tarief in verband met de werkzaamheden die tijdens de controles plaatsvonden.

Bergambacht Snelheidscontrole

De politie heeft donderdag 19 februari tussen 16.15 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Lekdijk-West. Daar waar gecontroleerd is, is de maximum toegestane snelheid 60 km/uur. Er werden acht bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/uur.