Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Spaans temperament en Utrechtse nuchterheid

Rondleiding Stadhuis van Miralles en omgeving

Vrijdag 20 februari - 15.00 uur

Loop mee en laat je verrassen door het bijzondere kunstwerk dat het stadhuis geworden is! Onder leiding van Aorta-gids Petra Vossestein worden de architectuur en het interieur van het Stadhuis bekeken.

Het stadhuis van Utrecht is al meer dan 650 jaar de plek waar de gemeenteraad, de burgemeester en wethouders bij elkaar komen. Langzaamaan is het stadhuis gegroeid tot een samensmelting van een tiental middeleeuwse panden en stadskastelen.

In 2000 heeft de Spaanse architect Miralles het stadhuis voor de laatste maal onder handen genomen. Met een bonte verzameling materialen wil Miralles de nadruk leggen op de verschillende stijlen, periodes en gebouwen die in het stadhuis verenigd zijn.

Aanvang: 15.00 uur
Vertrek: entree stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2 Kosten: 7,50 euro per persoon (6,25 euro voor U-pas houders, 65+, CJP, studenten en Vrienden van Aorta)
Duur: 1 oe uur
Inschrijving en informatie: Van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich opgeven via tours@aorta.nu maar ook telefonisch of aan de balie. Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.

Architectuurcentrum Aorta is geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030) 2321686.

Noot voor de redactie -