Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 19 februari 2009, middageditie

* BINNENVAARTSCHIP GEZONKEN
ROTTERDAM - Een binnenvaartschip met kolen is donderdagochtend rond half zeven gezonken in de Mississippihaven. De 44-jarige schipper uit Gronsveld had het schip woensdagavond afgemeerd en ontdekte 's ochtends dat het voordek water maakte. Hierop werden de Zeehavenpolitie en de Havendienst gealarmeerd. De man, zijn echtgenote, hun kind en wat waardevolle goederen werden van boord gehaald. Het schip zonk rond tien uur, ondanks diverse pogingen dit te voorkomen.
De scheepvaart werd niet gehinderd door het gezonken binnenvaartschip. De politie en de Inspectie van Verkeer en Waterstaat stellen een nader onderzoek in naar de oorzaak van het zinken. De Havendienst heeft een bergingsplan opgesteld.


* HANDGRANAAT AANGETROFFEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie van het district Noord heeft donderdagochtend enige tijd de Boekhorststraat tot aan de Zomerhofstraat afgesloten na het aantreffen van een handgranaat op de Boekhorststraat.
Een medewerker van de Roteb trof de granaat aan tijdens zijn werkzaamheden. Hierop alarmeerde hij de politie. De politie heeft de omgeving afgezet en een vleugel van een school ontruimd, waar op dat moment 6 mensen aanwezig waren.
Na onderzoek door politiemensen van de afdeling Wapens en werd de Explosieven Opruimingsdienst gealarmeerd die de handgranaat afvoerden. Het explosief werd tot ontploffing gebracht in een nabijgelegen gemeentelijke kwekerij. Rond kwart voor twaalf 's ochtends werd de afzetting opgeheven. De politie stelt een nader onderzoek in.