Webkrant Mantelzorg Súdwest Fryslân online gegaan


SNEEK, 20090220 -- Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Een mantelzorger kiest er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt je, omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft.

Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen de zorg niet zomaar beëindigen en verrichten soms verpleegkundige handelingen. Zij komen voor tal van knelpunten te staan. Vooral als ze naast de zorg ook nog een betaalde baan hebben. Jonge mantelzorgers komen ook weer specifieke knelpunten tegen.

De webkrant Mantelzorg Sudwest Fryslan die vandaag online is gegaan, is bedoeld voor alle
mantelzorgers in de regio. Alle facetten van het mantelzorger-zijn kunnen aan de orde komen. Hier kunnen ze vragen stellen aan anderen en ervaringen delen. Kortom met elkaar de zorgtaken verlichten. Iedereen kan artikelen aanleveren, reageren op gepubliceerde artikelen en vragen stellen.

Het draait immers om actief kennis en informatie uitwisselen!
Het is een webkrant voor en door mantelzorgers uit deze regio. Gemeenten en zorginstanties uit de regio, die aktiviteiten voor mantelzorgers organiseren, kunnen deze publiceren in de webkrant, waardoor zij hun doelgroep direkt kunnen benaderen.

De webkrant is een onderdeel van een netwerk over heel Nederland van dergelijke regionale
kranten voor mantelzorgers op internet en wordt gesponsord door verzekeringsmaatschappij Univé.

Op internet is de webkrant Mantelzorg Súdwest Fryslân te bereiken op: www.mantelzorgsudwestfryslan.nl





Ingezonden persbericht