Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 19-02-2009

Televisie

EÉNVANDAAG
Uitzending vrijdag 20 februari
Nederland 1 - 18.20 uur

IJSSELSTEIN VANDAAG: THERMOMETER VAN DE CRISIS

Hoe raakt de crisis gewone burgers? EÉNVANDAAG legt vanaf vrijdag 20 februari het vergrootglas op het stadje IJsselstein in Utrecht. Een gemiddelde Nederlandse stad, met ruim 30.000 inwoners. Door de ogen van de IJsselsteiners worden de gevolgen van de economische crisis belicht.

Centraal staan een aantal markante inwoners en ondernemers uit deze historische stad. Zo werkt EÉNVANDAAG samen met makelaar David, intercedente Johanneke, familie Epping van het plaatselijke hotel, Bertus van de voedselbank en ondernemer Frits, die zelfs even een eigen glossy heeft gehad. Door het op de huid registreren van de problemen krijgen kijkers inzicht in hoe de crisis een kleine samenleving treft. EÉNVANDAAG zoomt in op de thema's, maar laat de mensen aan het woord. Zo wordt IJsselstein de thermometer van de economische crisis

Voor IJsselstein is gekozen omdat alle voorzieningen aanwezig zijn om de crisis te verslaan. Het heeft een dorpse uitstraling, stadse problemen, een levendig ondernemingsklimaat met een iets stijgende werkloosheid, een oude stadskern gecombineerd met Vinex-achtige wijken en het gehele politieke spectrum is aanwezig.

In de eerste reportage op vrijdag 20 februari volgt EÉNVANDAAG de makelaar David en een inwoner met dubbele woonlasten. Onze vaste 'IJsselstein' verslaggevers bezoeken familiehotel Epping en de voedselbank.

Op maandag 23 februari is er aandacht voor het IJsselsteinse carnaval met dit jaar als motto 'geen crisis sof, wij feesten op de pof'.

Naar voorbeeld van het EÉNVANDAAG Opiniepanel richt het actualiteitenprogramma een apart panel in voor mensen die in IJsselstein wonen en/of werken. Deelnemers zullen regelmatig hun mening geven over de impact van de crisis op hun dagelijks leven. Mensen die mee willen doen aan het panel, kunnen nu al een mail sturen. Op de website van EÉNVANDAAG is het project te volgen met extra informatie en verwijzingen.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl




EenVandaag