LLiNK

Rotterdam, 20 februari 2009

-PERSBERICHT-

Voorlopig surseance van betaling aan LLiNK verleend

Door de rechtbank in Amsterdam is op 20 februari voorlopig surseance van betaling aan LLiNK verleend. Daarbij is mr. Paul R.W Schaink uit Amsterdam tot bewindvoerder benoemd.

Aanpak
De aanpak van de huidige problemen bij LLiNK is tweeledig. Enerzijds is het cruciaal dat LLiNK doorgaat met ledenwerving om zo vóór 1 april de 150.000 leden te halen. Dit is van belang op de korte termijn omdat het enige extra middelen verschaft, maar ook op de langere termijn. Als de groenste omroep het beoogde ledenaantal niet haalt, kan LLiNK niet in het omroepbestel blijven.

Anderzijds is er een exploitatietekort ontstaan, waarop niet voldoende greep was, zowel qua omvang als qua redenen. Omdat bij het Commissariaat voor de Media onduidelijkheid bestaat over de grootte van het tekort heeft ze daarom deze week de NPO de opdracht gegeven om tot nader order te stoppen met bevoorschotting van de programmafinanciering.

Kansen
De heer Schaink heeft aangegeven graag zijn schouders eronder te willen zetten. Hij gaat er alles aan doen om te proberen LLiNK te behouden, omdat het naar zijn overtuiging een waardevolle organisatie is met een mooie missie. Zonder op de gebeurtenissen vooruit te lopen denkt hij dat daarvoor wel kansen bestaan. 'Belangrijk is dat het vertrouwen bij het Commissariaat voor de Media wordt hersteld en er voor 1 april nog 25.000 mensen lid worden van omroep LLiNK'. Het is nog niet uit te sluiten dat ingrepen noodzakelijk zijn.

'Wij moeten zien hoe en waar het tekort precies is ontstaan, hoe wij de begroting voor de toekomst weer sluitend krijgen, en liefst ook nog welke ruimte we kunnen creëren om het tekort na verloop van tijd weer terug te verdienen. Op die manier moet het vertrouwen bij het Commissariaat voor de Media worden hersteld.' Het eerste gesprek tussen directie, bewindvoerder en toezichthouder zal op korte termijn plaatsvinden.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---


Noot voor de redactie,