Gemeente Lingewaard

Zaterdag 21 februari 2009 kan iedereen tussen 10.00 uur en 12.00 uur een kijkje nemen op de nieuwe gemeentewerf, die gelegen is aan de Lingewal 6a op het voormalig terrein van Derksen Wegenbouw.

Historie
Sinds de gemeentelijke herindeling in 2001 was er al de wens om de gemeentewerven Bemmel en Huissen en de gemeenteopslag Gendt samen te voegen tot één centrale gemeentewerf. Omdat nieuwbouw om financiële redenen niet mogelijk was, moest gezocht worden naar een geschikte locatie die centraal in de gemeente gelegen is om zo qua efficiency en logistiek het hoogste rendement te halen.

Een geschikte locatie heeft men gevonden aan de Lingewal 6a en dat bedrijfspand is in 2008 door Aannemingsbedrijf Verweijen verbouwd tot de nieuwe gemeentewerf.

Open dag
Het is voor u een unieke kans om u eens goed te laten informeren over:
- wat de gemeente qua inzet doet om wegen, plantsoenen, parken, sloten, kolken, riolering etc. te onderhouden;

- het rijdend materieel dat daarbij wordt gebruikt;
- hoe de opslag eruit ziet van de diverse afvalsoorten als ijzer, grof afval, tuinafval en wit- en bruingoed;

- Hoe de opslag eruit ziet van bijv. verkeersborden, dranghekken, strooizout en andere materialen.

In totaal zijn er 32 personen werkzaam die dagelijks in de weer zijn om de veiligheid en leefbaarheid in Lingewaard op peil te houden. Die enthousiaste mensen zijn het ook die u op zaterdag 21 februari a.s. rondleiden en uw vragen zullen beantwoorden.

De koffie, thee of frisdrank staat voor u klaar en voor de kinderen staat een springkussen opgesteld. Kortom, een bezoek aan de nieuwe gemeentewerf is beslist de moeite waard.

U bent van harte welkom.

Container