Landschap Noord-Holland


Helaas is de excursie van 7 februari vervallen. In het onderstaande persbericht is het aangepast. Excuses voor het ongemak.

Persbericht

Heiloo, 27 januari 2009

Excursie: meeuwen herkennen aan zee en struinen door Grafelijkheidsduinen

Op zaterdag 21 februari van 10.00 tot 12.30 uur organiseert Landschap Noord-Holland een veelzijdige wandelexcursie in de natuurgebieden rondom Huisduinen. We nemen u graag mee door de Grafelijkheidsduinen en lopen via de dijk en langs zee weer terug naar het startpunt.

Bij de zee treffen we steltlopers aan als steenloper en drieteenstrandloper, rond de pieren zien we eidereenden, futen, zeehonden en uiteraard veel verschillende soorten meeuwen. Kunt u ze uit elkaar houden? De soorten die we vast tegen komen zijn grote mantelmeeuw, stormmeeuw, kokmeeuw en zilvermeeuw. Onze gids helpt u er bij! Neem als u deze heeft, een verrekijker mee.

Aanmelden is gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Startpunt is het kantoor van Landschap Noord-Holland te Huisduinen aan de Zeeweg 12, 1783 BW Den Helder (naast Fort Kijkduin).

Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland