Politie Groningen

Zaterdag 21 februari 2009

Provincie Groningen, 21-02-2009

Groningen: overval op wedkantoor

Een wedkantoor aan de Westerhaven in Groningen is vrijdagavond overvallen. Twee onbekende mannen kwamen vlak voor sluitingstijd, rond 20.00 uur, het gebouw binnen en knevelden een 51-jarige medewerker uit de gemeente Scheemda. De overvallers gingen met een onbekend geldbedrag vandoor. Het overvallen pand staat tegenover de ingang van een parkeergarage.

Het slachtoffer wist een uur later alarm te slaan. De man is door ambulancepersoneel gecontroleerd en is opgevangen door bekenden. De politie is direct begonnen met een uitgebreid sporen- en buurtonderzoek. Al deze informatie wordt geanalyseerd. Mensen die iets verdachts hebben gezien op de Westerhaven of in de directe omgeving worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). Anonieme informatie kan worden gemeld aan Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

Groningen: Groninger beroofd van portemonnee

Een 27-jarige inwoner van Groningen heeft vrijdagmorgen aangifte gedaan van een beroving met geweld. De man liep in de nacht van donderdag op vrijdag over het Damsterdiep toen ter hoogte van de dokterspost twee ca. 20-jarige mannen hem benaderden. Het duo sloeg de Stadjer waardoor deze op de grond viel. Na een schermutseling ontdekte hij dat zijn portemonnee weg was. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: Stadjer slaat man voor ogen agent

De politie heeft vrijdagnacht een 21-jarige Groninger aangehouden voor mishandeling. Agenten zagen de Stadjer achter een 20-jarige plaatsgenoot lopen. Toen de dienders via de Hoekstraat het Gasthuisstraatje inliepen, zagen ze de 21-jarige zijn jongere plaatsgenoot slaan. Hierop werd de verdachte aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: naar ziekenhuis vanwege mishandeling

Een 47-jarige inwoner van Veendam is vrijdagmiddag opgenomen in het ziekenhuis na een mishandeling in een pand aan de Greidhoek in zijn woonplaats. Twee plaatsgenoten (23 en 26 jaar) hadden woorden gekregen met het slachtoffer. Een van de twee Veendammers duwde de 47-jarige met kracht weg. Hierdoor viel hij en raakte gewond. Het lukte het slachtoffer om op de fiets naar het politiebureau te gaan om het incident te melden. Tijdens het afgeven van zijn verklaring kreeg de Veendammer last van hevige pijnen. Een ambulance heeft hem meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft de twee verdachten aangehouden.

Grijpskerk: insluiping in verzorgingshuis

Vier jongeren zijn vrijdagnacht rond 1.00 uur betrapt tijdens een insluiping in een verzorgingshuis aan de Burmanniastraat in Grijpskerk. Een medewerkster deed haar ronde door het gebouw en stuitte op de jongeren. Die gingen er direct vandoor en wisten te ontkomen. Medewerkers ontdekten later dat een glazen deur was vernield en dat met een openbare ruimte had doorzocht. Het is niet duidelijk of er goederen zijn gestolen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De instelling gaat aangifte doen bij de politie.

Groningen: Stadjers moeten eigendommen afstaan

Een 32-jarige inwoner van Groningen moest vrijdagnacht op het Heerdenpad zijn mobiele telefoon afstaan aan twee onbekende mannen. Toen de Stadjer in de richting van Beijum fietste, werd hij op het fietspad benaderd door de twee mannen. Een van hen dreigde de fietser met een scherp voorwerp. Nadat het slachtoffer zijn telefoon en enkele persoonlijke papieren afgaf mocht hij doorfietsen. De politie heeft een speurhond ingezet om de omgeving van de Berlageweg te zoeken naar sporen.

Een 38-jarige Groningen verklaarde vrijdagnacht dat hij op de Vismarkt was geslagen door twee mannen en dat hij zijn portemonnee af moest geven. Dit zou onder bedreiging zijn gebeurd van een scherp voorwerp. De aangever was onder invloed van alcohol toen hij zijn portemonnee moest afstaan.

Stadskanaal: aanhouding na ingooien ruiten

De politie heeft vrijdagnacht twee inwoners van Stadskanaal (50 en 51 jaar) aangehouden. Het duo had eerder die nacht ruiten ingegooid van een woning aan de Werfstraat in Stadskanaal. Agenten ontdekten dat het tweetal verdachten na de vernieling naar een pand aan de Beatrixlaan waren gegaan. Daar werden de Kanaalsters aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Middelstum: computerapparatuur uit school gestolen

Bij een inbraak in een school aan de Florastraat in Middelstum is in de nacht van donderdag op vrijdag voor duizenden euros aan computerapparatuur gestolen. Een bouwploeg ontdekte de inbraak vrijdagmorgen en waarschuwde de politie. Die is met een sporenonderzoek en een buurtonderzoek begonnen. De schoolleiding heeft aangifte gedaan van de inbraak.

Sellingen: bestuurder gewond bij eenzijdig ongeval

Een 37-jarige automobilist uit Vlagtwedde is vrijdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval in Sellingen. De man reed over de Beetserweg toen een band van zijn voertuig lek raakte. Hierdoor kon hij de auto niet meer onder controle houden en reed tegen een boom. De bestuurder is met letsel aan het hoofd naar een ziekenhuis gebracht. De wagen raakte zwaar beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: worsteling na huiselijk geweld

De politie heeft vrijdagavond een 22-jarige man uit Finsterwolde aangehouden vanwege huiselijk geweld. Hij had in een woning in zijn woonplaats zijn partner mishandeld. De vrouw moest na de mishandeling naar het ziekenhuis voor controle. De verdachte ging er na mishandeling op de fiets vandoor. Op de Oostereinde in Winschoten werd hij door agenten gesignaleerd. Nadat de man werd aangesproken wilde hij er vandoor gaan. Na een korte worsteling kregen agenten de 22-jarige onder controle en werd hij geboeid naar het politiebureau gebracht. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Zo heeft de politie vrijdag in de omgeving van Bedum twee automobilisten bekeurd voor het bellen zonder carkit of headset. Een persoon kreeg een boete omdat hij te dicht op zijn voorganger reed en inhaalde op een onverantwoorde manier. In Uithuizen werden ongeveer 51 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Een beginnend bestuurder zat net boven de limiet van 0,2 promille. In Aduard werden 45 blaastesten afgenomen. In de omgeving van Winsum moesten 252 bestuurders een alcoholtest doen. Een beginnend bestuurder uit Winsum zat boven de toegestane hoeveelheid van 0,2 promille. In de Gelkingestraat in Groningen werd een 37-jarige bromfietser aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol was.

De politie controleerde vrijdag 20 februari op diverse plaatsen op snelheid.

* Middelstum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 898, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1934, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Dit weekend controleert de politie in de volgende plaatsen:
* Omgeving Leek (alcoholcontrole)

* Omgeving Ter Apel (alcoholcontrole)

Ook op andere plaatsen kunnen verkeerscontroles plaatsvinden.

Op www.om.nl/verkeerscontroles geeft de politie dagelijks een aantal verkeerscontroles door.