Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout, 22-02-2009

Iets drukker verloop van tweede dag carnaval

DISTRICT OOSTERHOUT: De tweede dag van het carnaval 2009 is het politiedistrict Oosterhout is iets drukker verlopen dan de voorgaande dag. De politie nadrukkelijk en duidelijk zichtbaar aanwezig in de horecagebieden en trad op waar dat nodig was.

In Werkendam werden drie jongeren opgepakt. Een 17-jarige jongen op verdenking van openlijke geweldpleging op de Hooftlanden. De andere twee waren dronken en vielen de politie lastig de politie tijdens haar werkzaamheden.
De politie moest in actie komen Loon op Zand en Dongen. In Loon op Zand hielp de politie een horeca-exploitant op het Weteringplein. Zijn zaak was al helemaal vol terwijl er nog circa 100 bezoekers naar binnen wilden. Agenten moest de wachtenden helaas wegsturen.
In Dongen trad de politie nadat een groepje van 10 personen met elkaar gevochten had. De orde verstoring trok veel bekijks van veel andere jongeren, die weggestuurd werden om verdere escalatie te voorkomen. Daarbij is gebruik gemaakt van de wapenstok en zijn preventief politiehonden ingezet. Een persoon (19) werd gearresteerd omdat hij niet voldeed aan de opdracht om te vertrekken en een agent beledigde. Bij de voorafgaande vechtpartij waren twee personen gewond geraakt. Door de partijen is (nog) geen aangifte.
In Oosterhout werd twee knapen aangehouden nadat zij tegen een taxi trapten. Ze kregen een proces-verbaal voor baldadigheid/vernieling

Burenruzie mondt uit in mishandeling

RIJSWIJK (N-Br): Een burenruzie in Rijswijk (gemeente Woudrichem) mondde in de nacht van zaterdag 21 februari op zondag 22 februari uit in een zware mishandeling.
De buren kregen kort na middernacht ruzie. Daarbij hanteerde een 73-jarige verdachte een houten slagwapen om het conflict te
beslechten. Zijn 69-jarige buurman liep daardoor een gebroken neus op. De 73-jarige verdachte werd aangehouden en in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Vermoedelijk komt de escalatie voort uit een langer lopend conflict.

Brand in chalet in Hank

HANK: Zaterdagavond 21 februari 2009 ontstond rond 20.50 uur brand in een vakantiewoning aan de Kurenpolderweg in Hank. Het ging om een houten chalet. De brand is vermoedelijk ontstaan in de combi-ketel. Tijdens het douchen hoorden de bewoners namelijk een luide knal, waarna de gang volledig onder de rook stond. Ook waren alle ruiten gesprongen. De bewoners konden zich in veiligheid brengen, Voor een persoon kwam de ambulance, vanwege rookinademing. Er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. De brandweer schaalde op naar 'midden brand' maar had de zaak vrij snel onder controle.

Tien overtreders bij alcoholcontrole

OOSTERHOUT: Agenten van het Verkeers Handhavingsteam hielden tussen zaterdag 21 februari 2009 20.00 uur en zondag 22 februari 2009 te 05.00 uur alcoholcontroles in Oosterhout. Dat leverde 10 overtreders op.

Op de Slotlaan en de Hoofseweg moeten 170 automobilisten aan een blaasproef meewerken. Vier waren er in overtreding en werden
gearresteerd. De uitslagen van de ademanalyses waren respectievelijk 525, 255, 245 440 ug/l. Een van de overtreders stapt al weer achter het stuur nog voordat zijn rijverbod afgelopen was. Hij werd opnieuw gearresteerd en kreeg een tweede proces-verbaal

Op de Pasteurlaan zijn 605 bestuurders gecontroleerd, waarvan er zes teveel gedronken hadden.

2 x 290 ugl/l
2 x 495 ug/l

1 x 185 ug/l

1 x 615 ugl (rijbewijs tevens ingevorderd)

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.
Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een
ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 22-02-2009 14:15 | © Regio Midden en West Brabant |