Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 16.55 uur

Utrecht, 22-02-2009

Openlijke geweldpleging

HOUTEN De politie heeft op 21 februari twee jonge mannen aangehouden in verband met openlijke geweldpleging.

De twee mannen werden aangehouden door medewerkers van een jongerencentrum aan de Hefbrug nadat zij klappen hadden uitgedeeld aan een bezoeker van het centrum. De 18-jarige man uit Houten en de 17-jarige man uit Nieuwegein werden rond 02.25 uur overgedragen aan de politie. De ouders van de verdachten zijn in kennisgesteld. De politie doet nog onderzoek naar een derde verdachte.

Vernieling

NIEUWEGEIN- De politie heeft 21 februari twee jonge mannen aangehouden in verband met vernieling.

De politie kreeg rond 02.55 uur de melding dat een groep jongens vernielingen aan het plegen was bij een school op de Kastanjestraat. Ter plaatste trof de politie inderdaad een aantal jongeren aan, waarvan zij er twee te pakken kregen. Bij een ander pand iets verderop bleken vernielingen te zijn aangericht. De heren van 16 en 23 jaar oud, beiden uit Nieuwegein, zijn aangehouden.

Man bedreigt winkelmedewerkerster

NIEUWEGEIN De politie heeft op 20 februari twee mannen aangehouden in verband met bedreiging.

Rond 20.35 uur kreeg de politie de melding dat er twee mannen in een winkel aan de Kauwenhof hadden gedreigd de winkel te overvallen. Een politieagent in zijn vrije tijd was aanwezig bij de winkel en heeft de verdachten gevolgd en een signalement doorgeven. De 21-jarige man uit Nieuwegein en een 22 jarige-man uit IJsselstein konden enige tijd later door de politie worden aangehouden. Uit verklaringen van het winkelpersoneel bleek dat de mannen, die beiden aardig onder invloed waren, eerder op die avond de winkel uitgezet waren. Zij waren teruggekomen en een van beiden had vervolgens gedreigd de winkel te overvallen.

Voetganger bedreigd

IJSSELSTEIN De politie heeft op 20 februari een man aangehouden in verband met bedreiging van een voetganger.

Rond 15.30 uur kreeg de politie de melding dat een fietser een voetganger aan het bedreigen was.

De melder had gezien dat een fietser een aantal voetgangers bijna omver reed terwijl hij op een voetpad fietste. De melder zei hier iets van en kreeg het vervolgens aan de stok met de fietser, waarbij deze laatste ernstige bedreigingen uitte en met grind ging gooien. Op basis van het signalement dat de melder had doorgegeven kon de 20-jarige man uit IJsselstein uiteindelijk worden aangehouden.

Onder invloed

IJSSELSTEIN - Op 21 februari heeft de politie een man aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken. Tijdens een controle op de Linnaeusweg omstreeks 16.15 uur blies de 36-jarige man uit Nieuwegein 730 ug/l. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op 22 februari heeft de politie op de Utrechtseweg rond 04.00 uur een man aangehouden die te veel had gedronken. Tijdens de controle blies de 35-jarige man uit Nieuwegein 660 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij ontving een proces-verbaal.

Dronken man veroorzaakt aanrijding

IJSSELSTEIN- De politie heeft op 21 februari een man aangehouden die was doorgereden na een aanrijding.

De politie kreeg rond 18.55 uur de melding dat een bestuurder was doorgereden na een aanrijding.De bestuurder had op de Doelenstraat een auto aangereden die stil stond om de het voertuig van de verdachte langs te laten. De politie zag de verdachte op de Utrechtseweg rijden en heeft hem daar aangehouden. Uit de eerste alcoholtest bleek dat de 40-jarige man uit Nieuwekerk aan de IJssel teveel alcohol in zijn bloed te hebben. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. De verdachte is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Getuigen gezocht bij ramkraak op pinautomaat

HOUTEN- Zaterdagmorgen 21 februari heeft er een ramkraak plaatsgevonden op een pinautomaat aan de Raaigras te Houten.

Omstreeks 05.05 uur kreeg de politie een melding dat er door middel van een shovel getracht was een pinautomaat uit de gevel van een noodgebouwencomplex weg te nemen. Dit is echter niet gelukt. Vermoedelijk zijn de verdachten bij hun poging gestoord. Ze zijn er zonder buit met de auto vandoor gegaan en hebben de shovel laten staan. Deze shovel was vlak door de ramkraak bij een bedrijf in Houten gestolen en is inmiddels weer terug bij de eigenaar. Het is nog onbekend om hoeveel verdachten het gaat, van hen ontbreekt nog elk spoor. Bij de kraak raakten de gevel van het pand, de pinautomaat en de shovel beschadigd.

De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuige(n) of met personen die menen informatie te hebben over deze ramkraak. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.