Vergelijkingswebsite voor startende webwinkeliers online


Op basis van antwoord op een aantal stellingen weet de webwinkelier, zonder verstrikt te raken in een dolhof van webwinkelsoftware-aanbieders, zijn "bestekeus webwinkelsoftware" te selecteren

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20090222 -- Remko Jonkers, bekend van onder meer www.duiktrips.nl, lanceert een vergelijkingswebsite voor startende webwinkeliers: Eigenwebwinkelstarten.nl. De site toont veel informatie, tips en truuks over het starten van een webwinkel. Op basis van een zogenaamde "Wizard" krijgt de (toekomstige) webwinkelier een advies over de webwinkelsoftware welke het beste bij hem past en vervolgens zijn producten mee kan verkopen. Met de wizard bespaart de webwinkelier veel tijd, zeker omdat er vele tientallen aanbieders van webwinkelsoftware zijn.

Sinds in januari 2009 in diverse media bekend is geworden dat in Nederland vorig jaar 7,5 miljoen Nederlanders online aankopen deden is ook het gevecht begonnen onder de vele online aanbieders van webwinkelsoftware.

Remko Jonkers: "Het idee van de vergelijkingswebsite is begonnen nadat ik een vraag kreeg van een bedrijf om een webwinkel te maken. Het leek gemakkelijk, maar toch moeilijker dan gedacht. Ik kwam uit in een dolhof van webwinkelsoftware-aanbieders. Ik bemerkte tevens strijd binnen de branche van webwinkelsoftware aanbieders. Maar mijn vraag bleef onbeantwoord: Welke software moest ik nu kiezen? Veel bedrijven slaagden er niet in om mij te overtuigen waarom ik juist voor hun softwarepakket moest kiezen. Het idee werd geboren.

De leveranciers van webwinkelsoftware (zoals: mijnwinkel, shoptrader, biedmeerwebwinkel, one-stop-webshop) hebben hiernaast concurrentie van de opensource webwinkelpakketten, zoals: Joomla Viruemart, ZenCart, Magento, et cetera. Ik kwam uiteindelijk tot de conclusie moet ik gaan voor een opensourse pakket of toch een betaald pakket? Met het lanceren van dit nieuwe initiatief hoop ik een goede handreiking te kunnen doen naar de nog onwetende en startende webwinkelier. Op deze manier is de webwinkelier ook het beste voorbereidt".

Eigenwebwinkelstarten.nl is de vijfde website van Remko Jonkers naast de doelgroepgerichte websites als Duiktrips.nl, Duikadvies.nl en WebDive.nl . Hierbuiten Duik-ID.nl , een web 2.0. concept voor de duikbranche. De sites worden dagelijks door ongeveer 300-500 unieke mensen bezocht. Om het de sitebezoekers makkelijk te maken, kunnen ze op Eigenwebwinkelstarten.nl ook zien hoe andere webwinkeliers hun webwinkel hebben opgezet. Op 17 februari 2009 is Eigenwebwinkelstarten.nl, daags na lancering, in het programma "Helder" van Teleac als TIP langs gekomen.

http://www.eigenwebwinkelstarten.nl





Ingezonden persbericht