Politie Zeeland


---


O-388-2009 Beginnend bestuurder vlucht na stopteken
In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.55 uur waren agenten van de Zeeuwse politie bezig met een kleine alcoholcontrole.
In de Breedstraat in Zierikzee gaven de agenten de bestuurder van een personenauto een stopteken. In plaats van te stoppen, zette de bestuurder zijn auto in z'n achteruit en reed weg in de richting van de Hoofdpoortstraat. De agenten stapten snel in hun auto en reden de bestuurder achterna. Op de Hoofdpoortstraat zien de agenten de bestuurder uit zijn auto komen en wegrennen van het voertuig. De agenten er achteraan en even later gaf de bestuurder het op en konden de agenten hem staande houden. Hij bleek een 24-jarige man uit Zierikzee. Omdat de man een beginnend bestuurder was, hij wat gedronken had en toen politie zag staan, raakte hij in paniek en onttrok zich aan de controle. Een blaastest moest de man toch ondergaan en hieruit bleek dat hij ruim vijf keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen en opgestuurd naar de officier van justitie. Deze beslist later of de jongeman zijn rijbewijs terug krijgt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-389-2009 Motorrijder neemt te wijde bocht
Op de Vredenhofweg in Kamperland is vanmiddag rond 17.45 uur een motor met zijn passagiers ten val gekomen.
De bestuurder van de motor, een 44-jarige man uit de gemeente Noord Beveland, nam vermoedelijk een bocht op voornoemde weg iets te wijd, waardoor de motor weggleed. De man is gestabiliseerd naar het ziekenhuis vervoerd. Achterop de motor zat een 41-jarige Vlissingse. Zij is ook naar het ziekenhuis gebracht. Over de verwondingen van beide betrokkenen is nog niets bekend. De motor is licht beschadigd, de snelheid waarmee de motor reed op het moment van het ongeluk was niet erg hoog.

Z-390-2009 Politie zoekt getuigen van ongeval
Afgelopen vrijdag (20 februari jl.) is een 13-jarig meisje uit Terneuzen aangereden door een bestelauto.
Het ongeluk gebeurde in de bocht Guido Gezellestraat/Axelsestraat in Terneuzen. De auto kwam uit de richting van de Bomenbuurt. Het meisje kwam ten val en toen zij opstond was ze gewond aan haar been en was ze misselijk en duizelig.Hierdoor kwam ze bijna weer ten val. De auto is na het ongeluk doorgereden. De bestuurster van de bestelauto deed haar raam open en riep dat het meisje moest uitkijken. Getuigen van het ongeluk, of mensen die iets meer weten te vertellen over de betreffende bestelauto, kunnen zich melden op het politiebureau in Terneuzen, of bellen met het servicecentrum van de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844.