Gemeente Winschoten


Gemeente Winschoten organiseert jeugddebat over respect

Op dinsdagavond 24 februari organiseert de gemeente Winschoten een jeugddebat over respect. Het debat wordt gehouden in kader van de stadsregel `respecteer elkaar altijd' en vindt om 19.30 uur plaats in tijdelijk theater De Tramwerkplaats. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Alle jongeren uit Winschoten en omgeving in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar worden uitgedaagd om mee te denken en discussiëren over het onderwerp `respect'. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom om het debat te aanschouwen.
Het jeugddebat wordt georganiseerd in samenwerking met Jongerenwerk van Stichting Welzijn Oldambt, Ubbo Emmius, Dollard College en Nightcity.nl. Wethouder Klopstra is gedurende de avond gespreksleider en zal de jongeren aan de hand van vijf stellingen uitdagen te discussiëren over respect. Een driekoppige jury kiest aan het eind van de avond een mr. of mrs. Respect 2009.

Het jeugddebat is de afsluiter van de stadsregel `respecteer elkaar altijd', waar de gemeente sinds september 2008 uitvoering aan geeft. Inwoners van Winschoten kozen tijdens een stadsdebat in 2005 vijf stadsregels, die moeten helpen de leefbaarheid in Winschoten te bevorderen.