Kinderen spelen Dierenbeschermersspel

19/02/2009 16:51

Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren

Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming, heeft nieuw lesmateriaal ontwikkeld voor het basisonderwijs: het Dierenbeschermersspel. Het spel wordt tijdens de voorjaarsvakantie op 24 februari om 14.00 uur gepresenteerd op Buitenschoolse Opvang 2 aan 2 in Den Haag. Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming treedt op als quizmaster voor de aanwezige kinderen. Pers is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Het spel behandelt diverse dierenwelzijnsonderwerpen in de vorm van een spannende kwis. Kids for Animals merkt dat er veel vraag is naar goed lesmateriaal over dierenwelzijn en hoopt met dit spel aan deze behoefte te voldoen. Aan de hand van videofilmpjes en quizvragen leren kinderen op een boeiende manier over dieren en hun welzijn. Met onderwerpen als: asieldieren, zeehondenopvang, exoten als huisdier, kattentaal en de legbatterij. Het spel is bestemd voor (eind) groep 3 t/m 8. De spelregels zijn bewust simpel gehouden, leerkrachten kunnen er zo mee aan de slag.

Juffen en meesters die ook in de rol van quizmaster willen stappen, kunnen het spel bestellen op de website van Kids for Animals, www.kidsforanimals.nl. Daar is ook een voorproefje van het spel te zien, zo ook de reacties van leerkrachten die al eerder met het spel aan de slag zijn gegaan.

http://www.kidsforanimals.nl

http://www.dierenbescherming.nl