Algemene Vereniging Van Beroepsjournalisten in België


Arteveldehogeschool presenteert onderzoek over burnout bij journalisten

Is er een probleem van burnout in de Vlaamse pers? Wie heeft er meer last van en wie minder? En waarom? Onderzoekers van de Arteveldehogeschool gingen te rade bij ruim 700 Vlaamse journalisten en kwamen tot zorgwekkende conclusies. Die worden dinsdag voorgesteld.

Op dinsdag 24 februari 2009 stellen de onderzoekers van de Arteveldehogeschool de resultaten van hun onderzoek naar burnout bij Vlaamse beroepsjournalisten voor. Dit Projectmatig Wetenschappelijk Onderzoek (PWO) werd uitgevoerd in samenwerking met de Vereniging van Journalisten (VVJ) en het Fonds Pascal Decroos.

721 Vlaamse beroepsjournalisten namen deel aan het onderzoek. De conclusies van het onderzoek zijn ronduit zorgwekkend, zeker in het kader van de golf van ontslagen in de Vlaamse pers. Tijdens de persconferentie worden de resultaten toegelicht.

Dit wetenschappelijk onderzoek werd opgezet door lector in de opleiding Bachelor in de journalistiek en onderzoeksjournaliste Marleen Teugels (Arteveldehogeschool), in samenwerking met medisch psychologe en gezondheidspsychologe professor Elke Van Hoof (Arteveldehogeschool) en met de ondersteuning van arbeidspsycholoog professor Hans De Witte (KU Leuven).

Wij nodigen u uit de persvoorstelling van dit onderzoek bij te wonen op dinsdag 24 februari 2009 vanaf 11.30 uur in Résidence Palace in Etterbeek.

Praktisch
Wanneer? Dinsdag 24 februari 2009, 11.30 uur
Waar? Zaal Passage, Résidence Palace, Wetstraat 155, 1040 Etterbeek

Gelieve uw aanwezigheid vooraf te bevestigen bij Eline Comer, Medewerker Wetenschaps-communicatie Arteveldehogeschool Gsm 0473 86 44 85
E-mail eline.comer@arteveldehs.be

U kunt u niet aanwezig zijn, maar wenst wel de persmap met de resultaten van het onderzoek te ontvangen?
Neem eveneens contact op met Eline Comer.