Gemeente Spijkenisse


Krachtig pleidooi voor A4-Zuid op informatiebijeenkomst Rotterdam VooRuit

20 februari 2009

Spijkenisse zal tijdens de informatiebijeenkomst Rotterdam VooRuit op dinsdag 24 februari 2009 een krachtig pleidooi houden voor een spoedige aanleg van de A4-Zuid.

De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de projectorganisatie Rotterdam VooRuit. De inloop is tussen 16.00 en 20.00 uur in de burgerzaal van het stadhuis.

Rotterdam VooRuit is door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en portefeuillehouder Verkeer en Vervoer Jeannette Baljeu van stadsregio Rotterdam ingesteld om nog dit jaar met voorstellen te komen voor een duurzame bereikbaarheid van de Rotterdamse regio.

De gemeente is tijdens de bijeenkomst aanwezig met een eigen marktkraam. Hier kan men informatie krijgen over onze argumenten om de A4-Zuid op de kaart te krijgen en wordt men geïnformeerd over lokale verkeersprojecten. Bij de kraam is het mogelijk om de ideeënbus van de website Rotterdam VooRuit te bezoeken en ideeën achter te laten voor een duurzame bereikbaarheid van de regio. Wethouder Christel Mourik zal de kraam bemensen en iedereen te woord staan.

En om met haar eigen woorden het belang van de A4-Zuid te benadrukken: "De studie Rotterdam Vooruit is ingesteld om op korte termijn te komen met voorstellen voor een duurzame bereikbaarheid van de Rotterdamse regio. De mening van de inwoners van deze regio is in die studie erg belangrijk. Dit is het moment om een krachtig signaal af te geven; Spijkenisse verdient een betere bereikbaarheid. Voor ons is duidelijk dat de A4-Zuid er snel moet komen. Het is belangrijk gezamenlijk dat geluid richting Den Haag te laten horen.'

Externe links


* Rotterdam VooRuit [Let op! De website www.rotterdamvooruit.nl opent in een nieuw venster]

Interne links


* A4 Zuid Nu

* Convenant ´Op weg naar een beter bereikbare regio´

Bijlagen


* A4-tje A4-Zuid A4-tje over de A4-Zuid: De belangrijkste vragen en antwoorden over de A4-Zuid. (pdf; 3,7 MB)