CBS

Conjunctuurbericht, dinsdag 24 februari 2009 9:30

Stemming zakelijke dienstverleners iets verder verslechterd

De zakelijke dienstverleners waren in februari nog iets somberder gestemd dan in januari. Het aantal ondernemers dat een afname van de omzet verwachtte was voor de derde maand op rij groter dan het aantal dat een toename voorzag. Per saldo verwachtte 19 procent van de zakelijke dienstverleners een lagere omzet te boeken in de komende drie maanden.

Over de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de branche waren de ondernemers somberder dan een maand eerder. Per saldo verwachtte 28 procent van de zakelijke dienstverleners dat de personeelssterkte de komende drie maanden zal afnemen, tegen 19 procent in januari.

Over het economisch klimaat waren de ondernemers somberder dan ooit. Per saldo gaf in februari 61 procent van de zakelijke dienstverleners aan dat het economisch klimaat in de afgelopen drie maanden is verslechterd, tegen 54 procent een maand eerder. De ondernemers gaven aan dat zowel de omzet als de personeelssterkte in de afgelopen drie maanden afnam.

Vanaf december 2008 staat in dit bericht niet langer het oordeel over het economisch klimaat centraal, maar de verwachte omzet.

Meer cijfers staan in het dossier Conjunctuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persdienst van het CBS. Tel. (070) 337 44 44
Fax (070) 337 59 71
E-mail: persdienst@cbs.nl