Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 24-02-2009

Zakkenrollers actief op NS-station

BAARN Op het NS-station aan het Stationsplein zijn sinds 14 februari zakkenrollers actief.

Inmiddels gaat het om vijf aangiften van zakkenrollen maar de politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn dan nu bekend is. De gauwdieven zijn het actiefst in de ochtenduren tussen 07.30 en 11.30 uur en richten zich vooral op treinpassagiers die bij de kaartautomaat een kaartje kopen. In enkele gevallen werd het slachtoffer gevolgd in de tunnel naar de perrons waar men vervolgens bestolen werd.

Er zijn meerdere signalementen genoemd door de slachtoffers. Het zou gaan om:


- Jongeman van Oost-Europese afkomst, ongeveer 22 jaar oud,
1.80-1.85 meter lang, zwart kort haar, stoppelbaard (2 dgn oud), slank postuur en gekleed in een zwart lederen jas. Op zijn hoofd droeg hij een zwarte muts met rand.


- Vrouw met blank uiterlijk, ongeveer 20 jaar oud, 1.65-1.70 meter lang, donker lang haar met slierten rood en blond erdoor, normaal postuur, gekleed in olijf groen kort jasje


- Ook worden twee blanke jongens genoemd, beiden zijn 1.75 a
1.80 meter lang, hebben beiden kort haar. Eén van hen droeg witte gympen en een zwarte jas. Deze jongen zou ook een gestreepte grijze muts hebben opgehad.

De politie waarschuwt forenzen alert te zijn op zakkenrollers en bij verdachte situaties of heterdaadfeiten direct te bellen met het alarmnummer 112. Ook eventuele getuigen of slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan wordt geadviseerd contact op te nemen met de politie in Baarn op het telefoonnummer 0900-8844.