Gemeente Overbetuwe


Op korte termijn geen jeugdsoos in Zetten

---

Op korte termijn komt er geen jeugdsoos in Zetten. Dit constateerde het College van B&W op 17 februari 2009. âNiet omdat we niet willen, maar omdat er op dit moment simpelweg geen mogelijkheden voor zijnâ, aldus wethouder Van Rooijen.

De Zettense jeugd heeft behoefte aan een jeugdsoos. Al enige tijd is de gemeente daarom bezig met onderzoek naar de mogelijkheden. Mede naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad, besloot zij vorig jaar om samen met de Dorpsraad Zetten en STUW jongerenwerk alle mogelijkheden nog een keer goed op een rij te zetten.

Eén van deze mogelijkheden was een ruimte in centrum âDe Wanmolenâ. âDe Wanmolenâ besloot in januari in goed overleg dat zij hier niet open voor staat.

Het plaatsen van een tijdelijke keet bleek ook geen optie. Om hiervoor een vergunning te krijgen, stelt de Wet op de Ruimtelijke Ordening strikte eisen waaraan de gemeente op dit moment niet kan voldoen.

Zowel de gemeente, als de Dorpsraad en STUW zijn teleurgesteld over het feit dat er op korte termijn geen oplossing is gevonden. Wethouder van Rooijen: âWe kunnen nu niet tegemoet komen aan de wensen van de Zettense jeugd, maar natuurlijk blijven we de mogelijkheden wel bekijken.â Nog dit jaar komt de gemeente met een beleidsplan voor ontmoetingsruimten voor de jeugd in Overbetuwe. Hierin wordt de jeugdsoos in Zetten ook meegenomen.