Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 24-02-2009

Politie roept vrouw op aangifte te doen

IJSSELSTEIN De politie vraagt een tot nu toe onbekende vrouw uit om aangifte te doen van mishandeling en vernieling van haar auto.

Politiemensen kregen vrijdag 20 februari omstreeks 16.10 uur opdracht van de meldkamer om naar de Televisiebaan te gaan omdat daar een vrouw werd belaagd door een groep jongens. Toen de politie ter plaatse kwam, stoof een groep jongelui uiteen. Uit onderzoek en informatie bleek dat een oudere vrouw was bekogeld met blikjes en schoppen had gekregen. De vrouw, die mogelijk boodschappen had gedaan in de nabijgelegen supermarkt, was echter niet meer ter plaatse en haar identiteit is tot nu toe onbekend. Mocht u zich in deze situatie herkennen en bent u het slachtoffer? Neemt u dan alstublieft contact op met het politiebureau via het telefoonnummer 0900-8844. Het doen van aangifte is belangrijk. Door uw aangifte stelt u de politie in de gelegenheid om verdachten op te sporen en dat er tegen hen strafvervolging wordt ingesteld. Daarnaast bieden aangiftes overzicht in de mate van criminaliteit en overlast.

Ruim 30% te hard

HOUTEN De politie heeft op maandag 23 februari van 18.50 uur tot 21.10 uur een snelheidscontrole op de Rondweg in Houten gehouden. In die tijd werd de snelheid van 785 voertuigen vastgelegd, 246 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogste snelheid was 92 km/u. De overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Inbraak

NIEUWEGEIN Op maandag 23 februari werd door meerdere jongens in een woning ingebroken.

Rond 11.10 uur verliet de 38-jarige bewoonster haar woning aan de Dintherschans. Toen zij twintig minuten later thuis kwam, zag zij dat er in de woning was ingebroken en dat de woning was doorzocht. Zij belde de politie. Zij moet nog bekijken wat er uit de woning is gestolen.

Agenten stelden een buurtonderzoek in en spraken met enkele getuigen. Daarbij bleek dat drie jongemannen in de tuin van de woning waren gezien.

Signalementen

Blanke jongeman, 18- 20 jaar, 1.75-1.80 meter, slank postuur en lichtblond stekelhaar. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas;

Lichtgetinte jongeman, 18-20 jaar, 1.70-1.75 meter, normaal postuur, peper- en zoutkleurig haar tot in de nek, onverzorgd uiterlijk, onverzorgd gebit waarbij 4 a 5 tanden/kiezen ontbraken. Ook hij droeg een zwarte gewatteerde jas;

Lichtgetinte jongeman, 18-20 jaar, 1.70-1.75 meter, normaal postuur, maar iets forser dan de anderen, zwart krullend haar tot in de nek. Ook hij droeg een zwarte gewatteerde jas.

Aan mensen die de verdachten (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.