Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 24-02-2009

Jongen mishandeld

MAARSSEN Een jongen werd op maandagmiddag door een andere jongen mishandeld.

Rond 16.50 uur stond een 16-jarige jongen uit Maarssen met enkele vrienden op het Zwanenkamp ter hoogte van een supermarkt. Iets verderop bij het bruggetje stond een andere groep jongeren. Eén van die jongens kwam naar de vriendengroep van de 16-jarige jongen toe en trok hem enkele malen aan zijn jas. Toen hij daar wat van zei, liep nog een andere jongen uit die groep naar hem toe en gaf hem een harde kaakslag. Het slachtoffer viel door de klap voorover op straat. Hij liep letsel aan zijn kaak en knie op. De verdachte die hem had geslagen ging er op een zwart/blauwe Piaggio Zip vandoor. De politie werd gewaarschuwd en agenten zochten aan de hand van het signalement naar de verdachte. Hij werd niet meer aangetroffen.

Signalement:

Blanke jongen van 16 20 jaar, ± 1.90 meter, normaal postuur, bruin gemillimeterd haar en hij had een litteken onder zijn linkeroog. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek en een zwarte snowboardjas. Hij reed op een zwart/blauwe Piaggio Zip.

Aan mensen die de verdachte (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Carnaval: ritme van de muziek

OUDEWATER Het ritme van de muziek had op maandagavond 23 februari een kapotte ruit tot gevolg.

Rond 20.00 uur liepen twee carnavalgangers, een meisje van 16 en een jongen van 18 jaar beiden uit Oudewater, over de Havenstraat. Zij hadden een hoop plezier en liepen zingend over straat, daarbij sloegen zij in het ritme van het liedje op de gevels van huizen. Bij één van die slagen kwam de jongen niet uit op een gevel, maar op een ruit en sloeg daar dwars doorheen. Een 32-jarige bewoonster schrok zich een ongeluk en een 35-jarige huisgenoot van haar rende naar buiten. Hij zag het tweetal wegrennen naar een horecagelegenheid en ging achter hen aan. In de gelegenheid sprak hij de jongen aan, maar die weigerde, ondersteund door zijn vrienden, om mee te gaan.

De bewoner ging naar huis en belde de politie. Toen agenten ter plaatse met hem spraken, meldden de jongen en het meisje zich met enkele vrienden. Zij legden de situatie uit, boden hun excuses aan en zouden de schade vergoeden. Daarop besloot de bewoner geen aangifte te doen.

Automobiliste gewond

MAARSSEN Bij een aanrijding tussen twee autos raakte op maandag 23 februari één van de bestuurders gewond.

Rond 08.55 uur reed een 70-jarige automobilist uit Maarssen over het Fazantenkamp. Bij de kruising met de Vogelweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 45-jarige automobiliste uit Maarssen, met een aanrijding tot gevolg. De automobiliste had letsel aan een knie en mogelijk aan haar ribben. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Verkeersagressie: automobilist gewond

BREUKELEN Twee automobilisten kregen het op maandagochtend 23 februari met elkaar aan de stok. Eén van hen raakte gewond.

Rond 08.30 uur reed een 30-jarige automobilist uit Den Bosch over de Rijksweg A2. Hij reed achter een vrachtwagen en zag dat een automobilist met hoge snelheid over de middenstrook aan kwam rijden en uit wilde voegen naar de afslag bij tankstation Ruwiel. Er was echter te weinig ruimte tussen de auto en de vrachtwagen, waardoor de andere automobilist er niet tussen kon en moest remmen.

De Boschenaar nam de afslag naar het tankstation en zag dat de automobilist vlak achter hem bleef rijden. Hij stopte bij een benzinepomp om te tanken. Daarbij kwam de automobilist op hem af en schold hem de huid vol. Daarna liep die man naar de tankshop, kwam kort daarna terug en er ontstond een woordenwisseling. Daarbij werd hij kennelijk zo kwaad, dat hij de Boschenaar enkele malen schopte en een klap tegen zijn hoofd gaf, waardoor hij ten val kwam. Daarna ging de verdachte ervandoor.

Het slachtoffer liep een bloedende hoofdwond op. Een motorambulance kwam ter plaatse en de wond bleek gehecht te moeten worden. De Boschenaar zou met collegas naar het ziekenhuis gaan. Hij deed aangifte van mishandeling. Het kenteken van de auto van de verdachte bleek op naam van een leasemaatschappij te staan. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.