Politie Groningen

Dinsdag 24 februari 2009

Provincie Groningen, 24-02-2009

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op woensdag 25 februari controleert de politie op de volgende wegen:

§ N360, Groningen - Ten Boer, snelheidscontrole.

§ N361, Groningen - Winsum, snelheidscontrole.

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 23 februari op diverse plaatsen:

§ Roodlichtcontrole: Groningen, Eendrachtskade: aantal fietsers: 360, aantal overtredingen: 38 (37x door het rode licht fietsen en 1x rijden op het fietspad met een bromfiets.

§ Snelheidscontrole: N361, Leens: aantal geregistreerde voertuigen: 552, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Siddeburen: met lekke achterband op de weg

Tegen een 47-jarige automobilist uit Zuidwolde (Drenthe) wordt proces-verbaal opgemaakt. Een andere automobilist belde de politie, omdat hij een auto met lekke achterband zag rijden op de N33. Agenten reden de man tegemoet bij Siddeburen en zetten de Drenth langs de kant van de weg. De man vertelde dat hij half in de berm was gaan rijden met een snelheid van 40 km/uur, vanwege de lekke achterband. Ook bleken de voorbanden wat scheef te staan. De technische verkeerspolitie heeft de auto nader onderzocht, waarna de man proces-verbaal krijgt voor het veroorzaken van gevaar of hinder op de openbare weg.

Groningen: beschonken in de auto

De politie heeft maandagavond op het Schuitendiep in Groningen een 47-jarige Stadjer aangehouden. Tijdens surveillance werd de man gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij 1,05 promille alcohol. Hij krijgt proces-verbaal. Ook een 44-jarige Stadjer viel door de mand. Agenten zagen hem maandagavond op de Bedumerweg slingerend rijden. Hij kreeg een stopteken en moest meewerken aan een blaastest. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. De Groninger werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij ruim
1,45 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man ingesloten voor openstaande boetes

Een 44-jarige man uit Groningen fietste in de nacht van maandag op dinsdag zonder verlichting over het Lopendediep in Groningen. Toen de politie hem aansprak, weigerde hij te stoppen. Daarop hebben de agenten de man vastgepakt. Hij bleek voor ruim 1000 euro aan boetes open te hebben staan. Hij is ingesloten, omdat hij niet kon betalen. Daarnaast kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonder fietsverlichting.

Veendam: man aangehouden voor vernielingen in woning

Een 28-jarige man uit Wildervank is maandagavond aangehouden in zijn woonplaats. Zijn vriendin vertelde de gealarmeerde politie dat haar vriend haar huisraad had vernield. De agenten troffen in de woonkamer een ravage aan. De verdachte werd daarop op straat door de dienders aangehouden. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.