Deelgemeente Charlois Rotterdam

Burgemeester bezoekt Charlois

Op zijn kennismakingsronde met Rotterdam en haar inwoners bezocht burgemeester Ahmed Aboutaleb vrijdag 20 februari Charlois.

Burgemeester Aboutaleb maakt op de Asterlomarkt in Zuidwijk kennis met bewoners (foto: WyzPhoto.nl) De burgemeester wilde bij zijn bezoek zoveel mogelijk Charloisers ontmoeten. Een bezoek aan de vrijdagmarkt aan de Asterlo in Zuidwijk kon daarom niet uitblijven. De burgemeester sprak met marktkooplieden, klanten en jonge bezoekers. Na Zuidwijk vertrok het gezelschap naar Pendrecht waar tientallen kinderen van de Kindercampus de burgemeester verwelkomden. Hij maakte een dansje met enkele kleuters, bezocht een kookles en sprak met de ouders van de kinderen. Na afloop interviewde Luc (7) de burgemeester. Hij wilde van de burgemeester weten of hij de Kindercampus kent en wat hij ervan vindt. En Luc wil graag meer natuur in de wijk, of de burgemeester daar iets aan kan doen.

De volgende halte was Carnisse. De schaatsbaan aan het Amelandseplein bracht veel volk op de been. Na de inspanningen was het tijd voor koek en zopie. Ook de burgemeester genoot van de warme chocolademelk.

Burgemeester Aboutaleb overhandigt de 'sleutel' van Charlois aan Prins Clemizot IX van carnavalsvereniging 'De Boergoenzers' (foto: fotopersbureau Cor Vos). De kennismaking met Charlois werd afgesloten in een volgepakt Landhuis de Oliphant. Veel Charloisers kwamen af op de uitnodiging de burgemeester in levende lijve mee te maken. Ook de Raad van Elf van de Boergoenzers was aanwezig. Uit handen van de burgemeester ontving Prins Clemizot IX de deelgemeentesleutel. Voor één weekend mocht hij de scepter zwaaien. En zoals Aboutaleb in zijn speech verkondigde: twee bazen werkt niet. Daarom vertrok de burgemeester zaterdag richting Maastricht voor een carnavalsfeestje in zuidelijke sferen.