Politie Hollands Midden

Datum: 24 februari 2009

Extra verkeerscontroles in de Duin- en Bollenstreek Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft op maandag 23 februari extra verkeerscontroles uitgevoerd in de plaatsen Noordwijk, Hillegom en Katwijk. In verband met het carnaval is daarbij vooral gecontroleerd op alcoholgebruik. Na veel alcoholgebruik in de avond kan men de volgende dag nog steeds onder invloed van alcohol verkeren. Hierdoor wordt de rijvaardigheid nog steeds negatief beïnvloed. Van de 176 gecontroleerde bestuurders is één bestuurder aangehouden. Dit betrof een 70-jarige Voorhouter. Zijn ademanalyse resulteerde in een ademalcoholgehalte van 300 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is (voor beginnende bestuurders is de limiet op 88 ug/l gesteld). De man gaf aan dat dit nog van de vorige avond was. Naast het opgelegde rijverbod van 2 uur wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Tevens is er gecontroleerd op gordelgebruik. Daarbij zijn in totaal 23 inzittenden van motorvoertuigen bekeurd. Dit waren niet alleen bestuurders, maar ook passagiers. Tevens zijn bij de controles bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen (3x), het rijden met een te hoge snelheid (1x) en voor het rijden zonder rijbewijs (1x).

Uit een recent gehouden onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat passagiers minder vaak de autogordel dragen dan bestuurders. In het gebied Hollands Midden hebben in 2008 95% van alle gordelplichtige bestuurders de autogordel gedragen, tegen 96% van de voorpassagiers en 67% van de achterpassagiers. De komende tijd zal politie Hollands Midden extra controles uitvoeren om het gordelgebruik op de achterbank te vergroten.

Katwijk Jongens stelen scooter Twee 14 jarige jongens uit Rijnsburg stalen maandagmiddag 23 februari een bij een bushalte aan de Sandtlaan gestalde scooter. Een getuige zag de jongens er mee slepen en belde 112. De jongens werden aangehouden en verhoord. De eigenaar van de scooter kreeg zijn bezit weer terug. De politie maakt proces-verbaal op.

Oegstgeest Zonder rijbewijs en onverzekerd De politie heeft dinsdag 24 februari rond 01.10 uur op de Geverstraat een 75 jarige man uit Oegstgeest aangehouden. Agenten zagen de man in zijn auto rijden en wisten dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en zijn auto vermoedelijk niet verzekerd was. Dit laatste werd bij een nadere controle bevestigd. De man had al drie keer eerder een proces-verbaal gekregen voor het onverzekerd rijden. Vandaag overlegt de politie met justitie over eventuele inbeslagneming van het voertuig. Verder wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Benthuizen Inbraak bij Plusmarkt Dinsdag 24 februari omstreeks 03.20 uur is ingebroken bij de Plusmarkt aan het Prins Willem Alexanderplein. Men heeft de voordeur van de supermarkt geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werden er rookwaren gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiderdorp Poging inbraak in woning De politie heeft maandag 23 februari rond 22.10 uur drie Leidenaren van 18,19 en 20 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Buitendijklaan. De inbrekers hebben geprobeerd de achterdeur van de woning met grof geweld open te breken. Een buurman hoorde geluiden bij de woning en nam poolshoogte. De buurman zag twee mannen weglopen bij de woning en liep naar buiten terwijl hij ondertussen de politie belde. De mannen stapten in een auto en reden weg. Zij werden kort daarna aangehouden.

Gouda Twee aanhoudingen na verkeersongeval De politie heeft dinsdag 24 februari rond 02.30 uur op de Sportlaan twee inwoners van Gouda aangehouden. De twee, een 26 jarige man en zijn 24 jarige vriendin, waren betrokken bij een verkeersongeval. De auto waarin ze hadden gereden was op de kruising Sportlaan met de Joubertstraat tegen een op een vluchtheuvel staande verkeerspaal gereden en vervolgens rechtdoor tegen een tuinhek van een woning. Het bleef bij materiële schade. De twee verkozen echter het hazenpad om even later weer terug te komen. Daar vertelden ze de agenten dat de vrouw gereden had. Zij werd dan ook aangehouden voor het verlaten van een plaats ongeval. Getuigen vertelden de agenten echter dat de man de bestuurder was geweest. Hij was onder invloed van alcohol. Ook hij werd aangehouden en van hem werd een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan was 815 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Agenten die hem aanhielden werden door hem beledigd en bedreigd. Ook daarvoor wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouwelijke verdachte is weer in vrijheid gesteld. Haar vriend zit nog vast.

-------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------