Politie Drenthe

Aangehouden op verdenking inbraak

Westerbork, Hooghalen, 24-02-2009 o Na een uitgebreide zoekactie en een achtervolging per auto hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag op de Asserweg in Hooghalen een 20 jarige inwoner van Soest aan. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een bedrijfspand aan De Noesten in Westerbork.

De boven het bedrijf in Westerbork wonende eigenaar werd wakker van lawaai. Hij ontdekte dat er in zijn bedrijf werd ingebroken en zag nog net dat er een aantal personen te voet vandoor ging. Hij waarschuwde snel de politie die direct een onderzoek in de wijde omgeving instelde. Daarbij stuitte een politiepatrouille in de omgeving op een personenauto die er bij het zien van de politie met hoge snelheid vandoor ging.

De achtervolging werd ingezet en in Hooghalen kon de auto tot stoppen worden gedwongen. In de auto zat één persoon. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De man heeft meerdere antecedenten op het gebied van o.a. diefstal en inbraak. (09-013719)

Wilt u meer informatie over dit berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.