Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 24-02-2009

Alcohol en drugs in het verkeer

BARGER COMPASCUUM Een aantal weggebruikers heeft maandagavond op de Pitrus in Barger Compascuum een 22 jarige automobilist uit Emmer Compascuum tot stoppen gedwongen. De man reed zonder verlichting en al slingerend richting Zwartemeer. Andere autos moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam lag de bestuurder in zijn auto te slapen. Hij is aangehouden en omdat hij op het politiebureau verklaarde drugs (GHB) te hebben gebruikt is van hem een urinemonster genomen. Gelet op het gevaar van zijn rijwijze en het gebruik van drugs is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De man is na verhoord te zijn weer in vrijheid gesteld. (09-013696)

NIEUW AMSTERDAM Op de Industrieweg in Nieuw Amsterdam hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 34 jarige automobilist uit Schoonebeek aan. De man had gedronken (0,55 promille). Nadat op het politiebureau een ademanalyse was gedaan en de man een verklaring had afgelegd is hij met een rijverbod van één uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (09-013705)

Politie controleert verkeer

MEPPEL/COEVORDEN/HOLSLOOT/SIELTJESKANAAL Maandagavond zijn in Meppel 16 fietsers bekeurd die de verlichting niet voor elkaar hadden. Tijdens een gezamenlijke controle van politiemensen van de regio Drenthe en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) op de N-34 en A-37 bij Coevorden en Holsloot zijn maandagmorgen 180 automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed. Geen van hen had teveel gedronken. Wel werden acht andere automobilisten bekeurd voor overtreding van de geldende max. snelheid, het niet dragen van een autogordel, het geen richting aangeven, het niet handsfree bellen en het voorbewegen van neen aanhangwagen zonder hulpkoppeling. Bij een snelheidscontrole met de lasergun op het Stieltjeskanaal zijn maandagmorgen in een uur tijd vier automobilisten bekeurd omdat ze te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur.

Wildzangvogels gestolen

ASSEN Tussen zondagavond en maandagochtend zijn uit een volière achter een woning aan de Fuutmesschen in Assen een tiental wildzangvogels gestolen. Het gaat daarbij om Putters, Vinken en een Sijsje. De eigenaresse deed aangifte.

Winkeldief aangehouden

EMMEN Beveiligingsmedewerkers van een winkel in de Dalipassage in Emmen hielden maandagmiddag een 22 jarige man uit Borne aan op verdenking van winkeldiefstal. De man verzette zich hevig en beet daarbij zelfs één van de beveiligingsmedewerkers en een winkelier die te hulp schoot. Nadat ze de man onder controle hadden werd hij overgedragen aan de politie. De man was in het bezit van een in een winkel gestolen hoedje en twee flesjes dure parfum. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt de herkomst van het parfum. (09-013649)

Ongelukken tijdens carnavalsoptochten

NIEUW DORDRECHT/BARGER COMPASCUUM Maandag zijn tijdens de carnavalsoptochten in Nieuw Dordrecht en Barger Compascuum twee personen gewond geraakt. Op de Klazienaveensestraat in Nieuw Dordrecht sprong een 14 jarige jongen uit die plaats van een rijdende carnavalswagen en kwam daarbij ten val. Hij viel met zijn hoofd op straat. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Op de Pastoor Vroomstraat in Barger Compascuum stapte aan het einde van de optocht een 14 jarige jongen uit die plaats van een nog rijdende kar. Hij vergat echter dat achter de kar een aanhangwagen met aggregaat werd voortgetrokken. De jongen kwam onder de aanhanger terecht. Met in ieder geval een paar gebroken ribben is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Hennepkwekerij in woning

EMMEN In een woning aan de Lippingeslag in Emmen trof de politie maandagmiddag een hennepkwekerij aan. In de woning bevonden zich op dat moment twee Vietnamezen. Deze twee, een man en een vrouw van 34 jaar, zijn aangehouden. De kwekerij was over drie slaapkamers verdeeld. In totaal trof de politie er 284 planten aan met verder alle voor een kwekerij benodigde apparatuur en grondstoffen. Ook vond de politie een paar zakken restafval van eerdere oogsten. De kwekerij werd ontmanteld. De voor de kwekerij gebruikte elektriciteit ging buiten de meter om. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek en ter vaststelling van hun identiteit en verblijfsstatus ingesloten. (09-013668)

Vervelende dronken man aangehouden

MEPPEL Op de Hoogeveenseweg in Meppel hield de politie maandagavond een zwaar beschonken 45 jarige inwoner van De Wijk aan. De man veroorzaakte overlast bij het ziekenhuis en plaste daar o.a. tegen de ramen. Hij wilde zijn identiteit niet bekendmaken en kon zich ook niet legitimeren. Nadat op het politiebureau zijn identiteit was vastgesteld en hij een verklaring had afgelegd is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor openbare dronkenschap en voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. (09-013689)

Zie onze homepage voor een bericht over de aanhouding van een man die wordt verdacht van inbraak.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.