Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 23 februari 2009


* MEISJE BEKEURD VOOR GRAFFITI
HOOGVLIET - Een 12-jarige Rotterdams meisje is zondagmiddag bekeurd op het metrostation Hoogvliet toen zij haar naam op de buitenmuur schreef.
Rond half vijf werd gemeld dat zij graffiti aanbracht. Politieagenten troffen het meisje aan. Zij had met een viltstift twee keer haar naam op de muur geschreven. Ze kreeg een proces-verbaal en is, na toestemming van haar ouders, doorverwezen naar HALT.


* GETUIGEN GEZOCHT VERNIELING AUTO'S
ROZENBURG - De politie van het wijkteam+Rozenburg is op zoek naar getuigen van vernielingen aan geparkeerde auto's. Tussen zaterdag 14 februari en vrijdag 20 februari zijn zes auto's vernield. De auto's stonden op diverse locaties in Rozenburg geparkeerd waaronder de Reigerhof, de Kersendreef, de Nachtegaallaan en de Laan van Nieuw Blankenburg. Verschillende auto's zijn bekrast en van weer anderen zijn de spiegels vernield.
De politie roept de inwoners op om zodra zij iets verdachts zien dit te melden via 112. Als u verdachte personen ziet of u ziet dat er daadwerkelijk iets vernield wordt, belt u dan direct met 112.

Als u weet wie de vernielers zijn of u heeft andere informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze vernielers belt u dan met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - Een 42-jarige Rotterdammer is zondagavond op de Boekhorststraat aangehouden. In zijn auto is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.
De man reed rond kwart over acht over de Proveniersstraat toen surveillerende agenten zagen dat hij over een doorgetrokken streep reed en verkeerd voorsorteerde omdat hij iets aan het doen was onder zijn stoel. Op de Boekhorststraat kreeg de man een stopteken. Nadat de politieagenten constateerden dat de man alcohol had gebruikt werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Met toestemming van de man werd vervolgens zijn auto doorzocht. Hierbij is het pistool, dat onder de bestuurdersstoel lag, aangetroffen en in beslag genomen. De man is ingesloten voor nader verhoor.


* POLITIE GEEFT BOETE VOOR ILLEGAAL VENTEN

SCHIEDAM - De politie van Schiedam stelde zondagmiddag, om ongeveer vijf uur, een onderzoek in naar het illegaal verkopen vanuit een auto. Op de Snelliussingel zagen de politiemensen een auto staan met een Oost-Europees kenteken. Daarin zaten 5 personen. Eén daarvan, een 35-jarige vrouw, had volgens getuigen een gouden ring aangeboden aan voorbijgangers voor het luttele bedrag van 50 euro. Na onderzoek werden in de auto nog twee goudkleurige sieraden aangetroffen. De vrouw is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Vlaardingen, waar zij een boete betaalde. Daar bleek dat zij nog een boete 'open' had staan, die zijn ter plekke betaalde.


* POLITIE ONDERZOEKT WONINGINBRAAK
SCHIEDAM - In de nacht van zaterdag op zondag, is een woning aan de Dwarsstraat bezocht door inbrekers. De bewoner kwam om ongeveer vijf uur zondagmorgen thuis en zag dat de voordeur was ingetrapt. Hij belde de politie en uit de woning bleek onder andere een flatscreen TV, een Laptop en een geluidsinstallatie te zijn verdwenen. Verder was de woning volledig doorzocht. De Technische Recherche heeft sporen veiliggesteld en de politie onderzoekt de woninginbraak.


* POLITIE HOUDT DRIE JONGENS AAN VOOR VERNIELING/INBRAAK

ROTTERDAM-PRINSENLAND - Politiemensen van het district Oost kregen in de zondagmiddag een melding dat er werd ingebroken in een personenauto aan de Den Uylsingel. Er werd een signalement van de daders verspreid. Op de Prinsenlaan zagen de politiemensen drie jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Het bleek om Rotterdammers te gaan van 14- en 15 jaar oud. Zij zijn aangehouden een overgebracht naar het politiebureau. Bij onderzoek aan de auto bleek dat de ruit was ingeslagen en dat de auto was doorzocht.


* POLITIE HOUDT JONGEN EN MEISJE AAN VOOR BELEDIGING

ROTTERDAM-OOST / OOSTERFLANK - De politie heeft zondagochtend rond kwart voor zes op de Prins Alexanderlaan een 19-jarige jongen en een 17-jarig meisje aangehouden voor belediging. De jongen uit Rotterdam beledigde politiemedewerkers en werd aangehouden. Het meisje uit Schiedam bemoeide zich hiermee en schold enkele agenten uit voor 'vuile kanker homo's'. Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau.

Zondag 22 februari 2009


* VERNIELERS ABRI OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-NOORD - Drie Rotterdammers van 16, 30 en 31 jaar oud zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat ze een abri op de Bergselaan hadden vernield.
Rond half drie werd gemeld dat het drietal de abri vernielde en dat zij in de richting van het Stadhoudersplein liepen. Direct stelden agenten een onderzoek in en troffen het drietal aan. Zij voldeden aan het signalement. Alle drie zijn ingesloten voor nader verhoor. De ouders c.q. verzorgers van de minderjarige jongen zijn in kennis gesteld.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - Om de verkeersveiligheid te vergroten hielden politieagenten van district Rotterdam-Centrum in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole.
De controle vond tussen tien uur 's avonds en zes uur s' morgens plaats in de directe omgeving van het Eendrachtsplein. In totaal zijn 14 bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast is één bestuurder aangehouden omdat hij reed tijdens een rijontzegging, van 1 bestuurder is direct zijn rijbewijs ingevorderd en 1 bestuurder had helemaal geen rijbewijs. Allen kregen een proces-verbaal.


* AUTODIEVEN OP HETERDAAD AANGEHOUDEN
OUD-CHARLOIS - Twee Rotterdammers van 25 en 33 jaar oud zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Het tweetal werd tijdens een inbraak in een auto, die geparkeerd stond aan de Voornsestraat, op heterdaad aangehouden. Eén van de verdachten zat zelfs nog in de auto.
Rond half drie werd door oplettende getuige gemeld dat er werd ingebroken in een auto die aan de Spuikade geparkeerd stond. Ook werd een goed signalement doorgegeven. Toen de politieagenten met de melder stonden te praten zagen zij de inbrekers weglopen in de richting van de Plomperstraat. Direct stelden zij een onderzoek in een troffen het tweetal, al inbrekend, aan in een auto aan de Voornsestraat.
Het inbrekersduo is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De 33-jarige verdachte verzette zich tijdens zijn overbrenging naar het bureau hevig. Ook beledigde en bedreigde hij een politieagent. Ook hiervoor krijgt de verdachte een proces-verbaal. De beide auto's zijn veiliggesteld voor nader sporenonderzoek.


* INBREKER NA WAARSCHUWINGSSCHOT AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een 18-jarige Rotterdammer in de nacht van zaterdag op zondag, na een waarschuwingsschot, op heterdaad aangehouden.
Rond tien over drie werd gemeld dat er werd ingebroken in een woning aan de Bloeranstraat. Direct stelden agenten een onderzoek in en concludeerden dat de verdachte nog in de woning aanwezig waren. De verdachte kwam aan de straatzijde van de woning uit een raam gesprongen en ging ervandoor in de richting van de Jamparastraat. Direct werd de achtervolging lopend ingezet. Tijdens de achtervolging is door een politieagent een waarschuwingsschot gelost waarna de man op de Kedoestraat is aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor. De woning bleek geheel te zijn doorzocht. Hierdoor was het een chaos in de woning. Door de inbreker was bijvoorbeeld een LCD-scherm van de muur gerukt, maar de achterzijde was achtergebleven. Door de eigenaar wordt aangifte gedaan.

Zaterdag 21 februari 2009


* GETUIGEN OVERVAL JUWELIER EN OVERVAL WONING GEZOCHT

KRALINGEN-CROOSWIJK - De politie zoekt getuigen van een overval op een juwelier aan de Vlietlaan. De overval vond vrijdagavond rond half acht plaats.
De 41-jarige eigenaar werd door de gemaskerde overvaller met een vuurwapen bedreigd waarna de verdachte geld en sieraden meenam. Aan de hand van het opgegeven signalement stelden politieagenten direct een onderzoek in de omgeving in. Hierbij werd ook een onderzoek ingesteld in de metro van de Gerdesiaweg. Helaas leidde dit niet tot de aanhouding van de verdachte. Wel zijn camerabeelden veilig gesteld.
De politie, die de hoogste prioriteit geeft aan het voorkomen en oplossen van overvallen geeft, vraagt u hulp. Heeft u informatie met betrekking tot deze overval of weet u wie de overvaller is of krijgt u sieraden aangeboden waarvan u de herkomst niet kent, belt u dan met de politie van district Oost telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen.
Mocht u tijdens het winkelen verdachte personen zien of iets niet vertrouwen belt u dan direct met 112. Samen maken we het veiliger!


* GETUIGEN GEZOCHT POGING OVERVAL WONING
ROTTERDAM- WEST - In een woning aan de Mathenesserdijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 50-jarige bewoner overvallen. Politieagenten troffen de man, naar aanleiding van een melding rond drie uur, bloedend aan in het trappenhuis. Hij was gewond aan zijn hoofd. Daar de man en zijn echtgenote geen van beiden Nederlands spraken zijn beiden, na behandeling door personeel van de GGD, meegenomen naar het politiebureau. De vrouw was licht gewond geraakt aan haar benen.
Op het bureau zijn beiden door een Turkssprekende politieagent verhoord. De politie zet het onderzoek voort en is op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond drie uur, op of in de directe omgeving van de Mathenesserdijk. Als u over informatie beschikt neemt u dan contact op met de afdeling Opsporing van district Rotterdam-West via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* ANPR CONTROLE GEHOUDEN
DELFSHAVEN - Politieagenten hielden samen met personeel van de Rijksbelastingdienst en de Douane vrijdagmiddag en -avond een ANPR-controle. Tijdens de controle waarbij 3644 voertuigen zijn gescand leverden 111 voertuigen een hit op. Van deze 111 auto's zijn er 94 daadwerkelijk gecontroleerd.
Door de politieagenten zijn 29 processen-verbaal uitgereikt voor ondermeer het rijden met een lekke uitlaat, het rijden met een verlopen APK en het rijden onder invloed van alcohol. Tevens werd één persoon aangehouden die nog 20 dagen straf moest uitzitten. Door de Rijksbelastingdienst is ruim 18.00 euro direct geïnd en zijn 4 auto's direct in beslag genomen.
Personeel van de Douane bekeurde een automobilist die in een auto reed waarop een grijs kenteken zat maar was ingericht als personenauto en bekeurde een man voor het rijden met rode diesel in een personenauto.


* ALCOHOLCONTROLES GEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK / KOP VAN ZUID - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen onder invloed van alcohol terug te dringen hielden politieagenten vrijdagavond en - nacht alcoholcontroles.
Op de Bosdreef en de Oude Plantagedreef zijn tussen half negen en half vier 780 automobilisten gecontroleerd op alcohol gebruik. 14 bestuurders bleken teveel gedronken waarvan 4 beginnend bestuurder. Drie rijbewijzen zijn direct ingevorderd. Het hoogste promillage betrof 1.85.
Op de Otto Reuchlinweg zijn tussen half tien en half twaalf 302 bestuurders gecontroleerd. Drie van hen hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal.


* VIER MINDERJARIGE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING CONDUCTEUR

Vier jongens, een 14-jarige Schiedammer, twee 17-jarige Rotterdammers en een 16-jarige Rotterdammer, zijn vrijdagavond aangehouden nadat ze een vernieling in een tram pleegden en de conducteur mishandelden.
Rond half elf vernielde één van hen de achterdeur van tramlijn 23. Dit werd door de 28-jarige conducteur gezien die het groepje jongens aansprak. Dit werd door hen niet op prijs gesteld waarna de conducteur is mishandeld. Door de klappen die hij kreeg verloor hij een gedeelte van zijn voorste tand.
Het viertal, allen minderjarigen, zijn aangehouden en ingesloten. De ouders c.q. verzorgers zijn op de hoogte gebracht van het gedrag en de verblijfplaats van hun kind.


* DRUGSHANDELAAR DOOR ARRESTATIETEAM AANGEHOUDEN; VUURWAPEN IN

BESLAG GENOMEN
BLOEMHOF - Een 47-jarige drugshandelaar is zaterdagavond rond half twaalf door het arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond in zijn woning aan de Goudenregenstraat aangehouden. Na doorzoeking van de woning is ook een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.
Naar aanleiding van klachten van omwonenden over drugsoverlast met betrekking tot de woning aan de Goudenregenstraat is zaterdagavond door politieagenten in de directe omgeving gepost. In totaal zijn 7 personen die de woning bezochten aangehouden. Allen verklaarden bij de 47-jarige bewoner drugs (cocaïne) te hebben gekocht. Vervolgens is de verdachte aangehouden. In zijn kleding zijn verschillende bolletjes verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Met behulp van een speurhond werd de woning doorzocht waarbij in de keuken het vuurwapen is aangetroffen en in beslag is genomen.
Met de aanhouding van de verdachte en de ontmanteling van dit verkooppunt heeft de politie de rust teruggebracht in de straat. Ook in de toekomst zal adequaat worden gereageerd op meldingen van (drugs)overlast.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ
Een 19-jarige Rotterdammer is zaterdagmorgen aangehouden nadat hij zijn 62-jarige vader met een mes had verwond. Rond tien over half acht stelden politieagenten een onderzoek in in een woning aan de West-Varkenoordseweg. Hier troffen zij het slachtoffer, zijn 44-jarige vrouw en de verdachte aan. De 19-jarige jongen werd door zijn vader in bedwang gehouden. De jongen, die ruzie had met zijn pa, pakte een mes en stak zijn vader hiermee diverse keren in zijn rug. Hierdoor liep het slachtoffer verwondingen op en moest hij zich laten hechten in het MCRZ locatie Zuiderziekenhuis. De moeder raakte gewond aan haar hand toen zij tussenbeide kwam. Ook zij moest worden gehecht. De jongen is aangehouden en ingesloten voor verhoor.


* WEEKEND-ARRANGEMENT
VLAARDINGEN - Een 20-jarige Rotterdammer brengt het weekend door op het politiebureau. Hij is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor een mishandeling van een 22-jarige inwoner uit Maasland.
De verdachte, die sterk onder invloed van alcohol verkeerde, mishandelde rond twee uur op de Westhavenplaats het slachtoffer met een schroevendraaier. Dit gebeurde zonder aanleiding. Hierdoor liep de man een verwonding op boven zijn oog. Tijdens de fouillering van de verdachte werd bij hem de schroevendraaier aangetroffen en in beslag genomen. Hij kreeg een weekend-arrangement.