Nog volop kansen voor bedrijfsleven in Suriname en op de Antillen

24/02/2009 11:20

InterExpo

De 8ste Handelsmissie 'Zakendoen met het Koninkrijk der Nederlanden' zal in juni 2009 plaats vinden op Curacao en in Paramaribo. Het evenement zal zich richten op het identificeren en ontwikkelen van succesvolle relaties en zakelijke kansen in de Nederlandse Antillen en Aruba, Suriname en Nederland.

De focus van de handelsmissie zal liggen op duurzaam innoveren en investeren. Centraal hierbij staat het stimuleren van de (sociaal-)economische ontwikkeling door bedrijven aan te trekken die een duurzame relatie willen opbouwen in de driehoek Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen.

Opzet

De missie zal bestaan uit een bezoek aan achtereenvolgend Curacao en Suriname. Op beide locaties worden een expositie, een congres, workshops en een intensief matchmaking programma georganiseerd.

Tijdens het matchmaking-gedeelte zullen de Antilliaanse, Arubaanse, Surinaamse en Nederlandse vertegenwoordigers met elkaar in gesprek gaan over het ontwikkelen van nieuwe samenwerkingsverbanden. Het congres zal zich richten op de herstructurering / ontmanteling van de Nederlandse Antillen, de kansen in Suriname en op duurzame economische ontwikkeling in en met het Koninkrijk der Nederlanden. De expositie biedt deelnemende bedrijven en instanties de gelegenheid om zich te profileren bij de lokale markt.

Suriname in ontwikkeling

Suriname werd in 1975 een zelfstandig land. Sindsdien is er veel gebeurd. Momenteel maakt Suriname een grote economische groei door en liggen er kansen voor zowel Nederlandse en Antilliaanse bedrijven die in Suriname willen investeren, als Surinaamse ondernemingen die met Nederland en de Antillen zaken willen doen.

Kansen op de Nederlandse Antillen

De nieuwe staatkundige structuur en de economische groei van de Nederlandse Antillen en Aruba bieden kansen aan het Nederlandse en Surinaamse bedrijfsleven. De eilanden zijn volop in ontwikkeling en hebben behoefte aan solide partners, toeleveranciers, uitvoerders en investeerders. Voor de Nederlandse bedrijven, die zich momenteel geconfronteerd zien met een slechte economische situatie op de thuismarkt, brengt dit nieuwe mogelijkheden met zich mee.

Over InterExpo Caribbean N.V.

InterExpo Caribbean N.V.organiseert sinds 1996 handelsmissies, congressen en evenementen met een internationaal karakter op de Nederlandse Antillen, in Nederland, Europa, Azië en Noord- en Latijns-Amerika. De activiteiten zijn gericht op het opbouwen en uitbreiden van stabiele economische en politieke relaties, met een specifieke focus op duurzame ontwikkeling. Zo richtten voorgaande evenementen zich op wind- en zonne-energie, gezondheid, veiligheid en milieu, water management, sport, en bestendig zakendoen in het Caribisch gebied.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.curacao2009.com