Deelgemeente Charlois Rotterdam

Containerwachten aan de slag in Carnisse

De Bewonersorganisatie Carnisse en de deelgemeente Charlois komen samen in actie tegen rommel op straat.

Vrijdagmiddag is onder toeziend oog van burgemeester Aboutaleb, dagelijks bestuurders Ed Goverde en Dick Lockhorst en bewoners van Carnisse op ludieke wijze het startsein gegeven voor de afval-actie in Carnisse (foto: fotopersbureau Cor Vos) Het komt in Carnisse namelijk nogal eens voor dat huisvuil niet in de container wordt gedaan, maar ernaast wordt gezet en dat grof vuil zonder afspraak met Roteb aan de stoeprand wordt gezet. Dat is zowel bewoners als deelgemeente een doorn in het oog.

Afgelopen vrijdag begon de actie in de Walchersestraat en de Bevelandsestraat. Bewoners, medewerkers van Roteb en deelgemeente en de bezoekende burgemeester Aboutaleb deelden folders uit over het goed aanbieden van huisvuil en ander afval. Ook houden actieve bewoners een oogje in het zeil bij de containers om te kijken of medebewoners hun afval goed aanbieden.

Verder worden de straten schoongeveegd en worden stickers uitgedeeld: groen voor goed gedrag en rode op vuil dat er niet hoort.

De containerwachten willen hun actie af en toe herhalen. Als de actie aanslaat, willen de initiatiefnemers ook de rest van Carnisse aanpakken.