Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 februari 2009

Met ruim 1,46 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Beuningen

Een 42-jarige automobilist uit Saasveld raakte dinsdag 24 februari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Dinsdagmorgen 24 februari omstreeks 02.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Denekamperstraat in Beuningen, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 42-jarige man uit Saasveld, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,46 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-021287)

Fietser gewond na aanrijding

Vroomshoop

Een 63-jarige man uit Vroomshoop raakte maandag 23 februari gewond toen hij met zijn fiets werd aangereden door een automobilist.

Maandagavond 23 februari omstreeks 19.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de rotonde President Kennedystraat / Hammerweg / Hoekweg in Vroomshoop. Bleek dat een 40-jarige automobilist uit Vroomshoop, op de Hammerweg in Vroomshoop reed, komende uit de richting van Den Ham. Tijdens het oprijden van de rotonde President Kennedystraat / Hammerweg / Hoekweg in Vroomshoop zag de automobilist een fietser over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser, een 63-jarige man uit Vroomshoop, raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (09-021195)

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval Hengelo
Een 47-jarige man uit Hengelo raakte maandag 23 februari gewond toen hij de controle verloor over zijn brommobiel op de Enschedesestraat in Hengelo.

Maandagmiddag 23 februari omstreeks 15.45 uur kreeg de politie melding van een ongeval op de Enschedesestraat in Hengelo. Bleek dat een 47-jarige bestuurder van een brommobiel de controle over zijn voertuig had verloren en van de weg was geraakt. De auto was enkele malen over de kop geslagen. De bestuurder, een 47-jarige man uit Hengelo, raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (09-021164)

Verdachte aangehouden na bedrijfsdiefstal Enschede
Een 29-jarige man uit Enschede maandag 23 februari aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht diefstallen te hebben gepleegd bij een bedrijf aan de Marssteden in Enschede. De man was in dienst als werknemer. De man wordt verdacht enkele tienduizenden euro's aan goederen te hebben ontvreemd. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-153367)

Man aangehouden na mishandeling en bedreigen met mes Enschede
Een 51-jarige man uit Enschede werd maandag 23 februari aangehouden, omdat hij verdacht wordt op 16 januari een 31- jarige man te hebben mishandeld en bedreigd met een mes.

Op 30 januari deed een 31-jarige man uit Enschede aangifte van bedreiging en mishandeling op de Riperdastraat in Enschede, gepleegd op vrijdag 16 januari. De politie startte een onderzoek en naar aanleiding van dit politieonderzoek kon een 51-jarige man op maandag 23 februari worden aangehouden. Hij wordt verdacht de mishandeling en bedreiging te hebben gepleegd tegen de 31-jarige. De man is voor verder onderzoek in verzekeringgesteld. (09-005863)

Twee jongens aangehouden na mishandelingen jongen

Almelo
Twee 14-jarige jongens, beiden woonachtig in Almelo, werden maandag 23 februari aangehouden, omdat zij geruime tijd een 15-jarige jongen hebben mishandeld.

Maandag 2 februari deed een 15-jarige jongen uit Westerhaar aangifte van mishandeling. De jongen werd in de periode tussen woensdag 1 oktober 2008 tot maandag 2 februari op school meerdere malen mishandeld door twee 14-jarige jongens, beiden afkomstig uit Almelo. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek heeft de politie de twee 14-jarige jongens aangehouden. De twee zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de mishandelingen. (09-012591)

Diverse auto's gestipt, politie zoekt getuigen Geesteren / Langeveen
In de nacht van vrijdag 20 februari en zaterdag 21 februari zijn diverse auto's gestript bij een autobedrijf aan de Vriezenveenseweg in Geesteren. Dinsdagmorgen werden 2 personen overlopen bij een autobedrijf op de Hardenbergerweg in Langeveen. Daar hadden de twee (nog) onbekende jongens enkele auto's gestript, maar omdat een oplettende getuige de twee opmerkte ging de twee snel weg en lieten de gestripte spullen achter.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstallen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Tubbergen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie doet tevens oproep naar alle autobedrijven alert te zijn op deze diefstallen. (09-020167 / 09-021305)

Man aangehouden na bedreiging politieagenten Enschede
Een 29-jarige man uit Enschede werd maandag 23-februari aangehouden, omdat hij diverse ernstige bedreigingen heeft geuit naar politieagenten.

Maandagmorgen 23 februari spraken agenten een 29-jarige man uit Enschede aan over een geschil met een ander persoon. De 29-jarige was "not amused" en vond het nodig enkele ernstige bedreigingen te uiten naar de politieagenten toe. De man werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-020774)

Alcohol en verkeer wordt goed nageleefd! Hengelo
De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Hengelo ruim 230 automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. De controles werden gehouden op de Oldenzaalsestraat, Deurningerstraat, Langestraat, Deldenerstraat en Enschedestraat. De automobilisten hebben de verkeersregels goed in acht gehouden met betrekking alcohol in het verkeer. Eén gecontroleerde automobilist bleek iets te veel alcohol gedronken te hebben, hij bleek 0,59 promille alcohol in het bloed te hebben. Tegen hem zal proces verbaal worden opgemaakt. (09-021268)

tel. 053-4555588


---- --