Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


24 feb 2009

Amsterdamse politie start proef met mailalerts en nieuwsbrief

Vijf wijkteams van de Amsterdamse politie starten bij wijze van proef met het versturen van mailalerts en digitale nieuwsbrieven.

Met behulp van mailalerts doet de politie een beroep op de burgers bij het oplossen van misdrijven. Wanneer er bijvoorbeeld een woninginbraak plaatsvindt, ontvangen alle abonnees in een bepaalde straal rondom dat gebied een e-mail. De e-mail bevat een korte beschrijving van wat er is gebeurd en een aantal belangrijke opsporingsvragen. Deze vragen worden in overleg met de officier van justitie geformuleerd.

Nieuwsbrief voor lokale informatie
In de digitale nieuwsbrief, die vier tot zes keer per jaar verschijnt, vertelt de politie wat er in de buurt gebeurt op het gebied van veiligheid. Ook bevat de nieuwsbrief preventietips, zodat bewoners zelf maatregelen kunnen nemen om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van een misdrijf.

Deelnemende wijkteams
De wijkteams die aan de proef meedoen zijn de Admiraal de Ruijterweg, Amstelveen Zuid, Van Leijenberghlaan, Waddenweg en het team Havens. Burgers in deze wijken kunnen zich vanaf nu abonneren op de nieuwsbrieven en/of de mailalerts. De eerste mails worden vanaf maandag 23 maart verstuurd. Verloopt de proef succesvol, dan volgt regionale invoering.