Korps Landelijke Politiediensten

Auto over de kop A12

Zoetermeer, 24-02-2009 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag 24 februari 2009 een onderzoek ingesteld naar een verkeersongeval op de rijksweg A12 ter hoogte van Zoetermeer. Omstreeks 06.48 uur vond een aanrijding plaats waarbij twee personenautos waren betrokken. Een auto met vijf inzittenden sloeg over de kop.

Twee inzittenden zijn door de brandweer uit het voertuig gehaald en vervoerd naar het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer. De drie andere inzittenden zijn eveneens naar dit ziekenhuis overgebracht. Een 23-jarige man uit Den Haag is met een pijnlijke en de arm in een mitella ontslagen uit het ziekenhuis. De andere vier hebben geen verwondingen opgelopen.

Het voertuig van de 21-jarige bestuurder uit Den Haag is in de slip geraakt omdat de bestuurder vermoedelijk in slaap is gevallen en van schrik een ruk aan het stuur heeft gegeven. Hij kwam daarbij in aanraking met de auto van een 42 jarige bestuurder uit Den Haag. Deze bestuurder en zijn twee passagiers kwamen met de schrik vrij. De A12 was geruime tijd gedeeltelijk gestremd. In verband hiermee is een omleiding ingesteld.