Politie Zuid-Holland-Zuid

24/2 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 24-02-2009 o Persberichten district II

TWEEDE VERDACHTE AUTOKRAAK AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 15-jarige jongen uit Gorinchem is op 23 februari op het politiebureau aan de Willem de Vries Robbéweg aangehouden. Zijn naam kwam naar voren in een onderzoek dat werd ingesteld na de aanhouding van een 16-jongen op 20 februari jl. Op die dag werd deze jongen aangehouden, nadat kort daarvoor in Gorinchem uit een auto een navigatiesysteem was weggenomen. De jongen voldeed aan het signalement en bleek het navigatiesysteem bij zich te hebben. De 15-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij deze diefstal. Hij is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

VERDACHTE VAN VERNIELING AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 17-jarige jongen uit Gorinchem is op 24 februari op het Anke Servaespad aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 21 februari jl betrokken te zijn geweest bij de vernieling van een auto op de Verdistraat in Gorinchem. In de auto werden in ieder geval twee deuken getrapt. Snel na de melding werden al vijf jongeren aangehouden die in de buurt waren. Zij werden na verhoor in vrijheid gesteld, nadat uit onderzoek was gebleken dat zij waarschijnlijk niets met de vernieling te maken hadden. Het onderzoek werd voortgezet en dat leidde naar de verdachte. Hij wordt verhoord en de politie blijft het onderzoek voortzetten.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN GROF VERKEERSDELICT
GORINCHEM - De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een auto die, na een grof verkeersdelict, op zaterdag 21 februari rond 13.45 uur op de Loevesteinlaan werd geparkeerd. Op zaterdag 21 februari reed een man in een blauwe Volkswagen Golf omstreeks 13.30 uur over de Arkelsedijk ter hoogte van de brandweerkazerne. De bestuurder reed met hoge snelheid de bocht in en raakte bij een inhaalmanoeuvre een grijze Citroën Picasso met daarin een 80-jarige bestuurder uit Gorinchem. Door de aanrijding kwam de bestuurder van de Citroën in de berm terecht en mag de man van geluk spreken dat zijn auto niet de dijk afreed. De man kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte door de aanrijding zwaar beschadigd. Een aantal medewerkers van de brandweer waren getuige van het incident. Eén van hen kon een signalement doorgeven en het kenteken. Op basis daarvan kon de politie een half uur na het incident een 22-jarige man uit Gorinchem bij zijn woning aan de Jacob van de Ulftstraat aanhouden. Deze man en een vriend van hem vertelden beiden van niets te weten. De Volkswagen Golf van deze man werd door andere agenten aangetroffen op de Loevesteinlaan. Omdat maar één getuige zich heeft gemeld met inhoudelijke informatie, is de bewijsvoering minimaal.
Getuigen gezocht
De politie is dringend op zoek naar mensen die de bestuurder van de Volkswagen Golf hebben zien rijden en een signalement kunnen geven. Daarnaast wil de politie graag mensen spreken die de bestuurder zijn auto hebben zien parkeren op de Loevesteinlaan. Zij kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief).