Gemeente Reiderland


Bespaar energie en win een straatfeest

Met het Klimaatstraatfeest gaan honderden straten aan de slag met energiebesparing. De 500 straten meest actieve straten genieten op 16 mei 2009 allemaal van een gratis feest.

Zij krijgen alle ingrediënten voor een straatfeest cadeau: een feestpakket vol verrassingen en een feestbudget voor eten en drinken. De straat die het meeste energie bespaart krijgt een superstraatfeest, met een live optreden van een bekende artiest.

Vier het klimaatstraatfeest mee met jouw straat!

De gemeente Reiderland roept alle inwoners op om mee te doen aan deze campagne.

Hoe doe je mee?

Je wast zuiniger, rijdt slimmer en isoleert je huis. Je pakt vaker de fiets, zet de thermostaat een graadje lager en koopt spaarlampen. Daar doe je de komende maanden nog een schepje bovenop. Maak met je straat een goed en origineel energiebesparingsplan en bespaar daarmee zoveel mogelijk energie en geld. Voor de bespaarde energie verdien je klimaatpunten. Gewoon, door aan te geven wat jij en je straat de komende tijd gaan doen voor het klimaat. Hoe meer je met je straat samenwerkt, hoe meer punten. Wie weet valt jullie straat in de prijzen en genieten jij en je straatbewoners op 16 mei van een welverdiend straatfeest!

In het SBS6-programma 'Piets Weerbericht' wordt wekelijks een klimaatstraat-item uitgezonden, uit steeds een andere deelnemende straat. Lijkt het je ook leuk als Piet jouw straat bezoekt voor de opname van Piet's Weerbericht? Meld jouw straat dan aan.

Aanmelden

Een uitleg staat op de site www.klimaatstraatfeest.nl. Iedere deelnemer krijgt na aanmelding een welkomstpakket thuisgestuurd.

Extra: Hoofdprijs voor Beste Burenactie

Buren de voor een beter klimaat samen een groen project in hun eigen buurt of straat opzetten, kunnen daarvoor EUR5000,- in de wacht slepen. De provinciale Milieufederaties delen in elke provincie zo'n hoofdprijs uit. De voorwaarden zijn dat het project een bijdrage levert aan een beter klimaat, dat het samen met de buren wordt ingediend, een dat het een goed voorbeeld is dat andere straten kunnen navolgen.

De deelnamevoorwaarden en een aanmeldformulier kunt u hier downloaden: art/uploads/090109 Criteria Prijs voor de beste burenactie.doc