Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 24 februari 2009


* DRIE AANHOUDINGEN DANKZIJ INZET FOTO-GSM

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft dankzij de inzet van nieuwe technologie, FOTO-GSM, een verdachte van een bedreiging met een vuurwapen aangehouden. Maandagmiddag rond twee uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op de Tjalklaan. Dit was op een terrein van een benzinestation. Eén van de mannen die aan het vechten was, had een voorwerp getrokken dat leek op een vuurwapen en dreigde hiermee. De dader vluchtte te voet. Van deze verdachte waren camerabeelden gemaakt op het benzinestation. Agenten bekeken direct deze filmbeelden, en maakten een foto van het beeld waarop de verdachte goed te zien was met het wapen. Dankzij het foto-gsm-project kon de foto met de verdachte erop direct worden doorgestuurd naar collega's. Deze beelden zijn direct verspreid op de mobiele telefoons van agenten in de omgeving. De foto van de verdachte kwam daarmee te staan op de GSM's van tientallen politiemensen. De verspreide foto maakte het zoeken door agenten in de omgeving gerichter. Agenten hielden de twee andere verdachten aan bij het benzinestation. Na drie kwartier kwam een man aangifte doen op het politiebureau Marconiplein. Hij verklaarde dat hij zojuist was bedreigd. De politiemensen herkenden de man echter van de foto op hun GSM en hielden hierop de man aan. In totaal hebben politiemensen de drie mannen, een 26-jarige en een 28-jarige uit Eindhoven en een 33-jarige uit Rotterdam aangehouden en vastgezet op een politiebureau. Ze zijn in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.
De politie maakt doorlopend gebruik van nieuwe technologie zoals dit project over foto-GSM. Dergelijke nieuwe initiatieven verhogen de heterdaadkracht van de politie.


* DRIE AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-IJSSELMONDE - De politie hield maandagavond op heterdaad drie auto-inbrekers aan op de Wateroord.
Even voor negen uur werd gemeld dat er werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Schalkeroord. Politieagenten stelden direct een onderzoek in. De Rotterdamse inbrekers van 18, 20 en 21 jaar oud gingen bij het zien van de politieagenten er vandoor. Na een korte achtervolging door diverse politie-eenheden werd het drietal ingerekend. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor.