Gemeente Almere

Betaalbare glasvezel voor MKB en instellingen

24-02-2009

Presentatie BreedNet 23 februari 2009 Op 23 februari kregen lokale ondernemers en instellingen in Almere op een speciale informatiebijeenkomst te horen wat glasvezel voor hen kan beteken. Wethouder Martine Visser van Economische Zaken was aanwezig om de voordelen met de ondernemers te bespreken. Wethouder Visser wil het aantrekkelijke vestigingsklimaat dat Almere heeft voor bedrijven en instellingen nog verder versterken. "Om dat te bereiken moeten we investeren in een moderne, digitale infrastructuur. Door het open karakter van BreedNet en de bijna onbegrensde snelheid worden innovatieve toepassingen mogelijk. Innovatie leidt tot economische groei, werkgelegenheid, vernieuwende producten én betere diensten en daar zet ik als wethouder Economische Zaken stevig op in."

Tijdens de bijeenkomst maakten lokale ondernemers en instellingen kennis met de meest innovatieve toepassingen van glasvezel. BreedNet is een snelgroeiend open glasvezelnetwerk. Hiermee is voor elk bedrijf, instelling of organisatie glasvezel toegankelijk en betaalbaar. Almeerse ondernemers kregen van diverse dienstaanbieders te horen wat de mogelijkheden van glasvezel zijn. Aangezien downloaden met een glasvezelaansluiting 10 tot 200 keer sneller gaat dan met een ADSL verbinding voorziet BreedNet hiermee in de behoefte van vele Almeerse organisaties. Daarnaast zorgt BreedNet voor een volledige vrije keuze in diensten. Iedereen kan via BreedNet diensten aanbieden zoals telefonie, internet, televisie, maar ook het digitaal koppelen van verschillende locaties, camerabewaking en ICT-beheer op afstand wordt met BreedNet mogelijk. Op deze manier brengt BreedNet vraag en aanbod bij elkaar.

Immovator:
Het project BreedNet wordt uitgevoerd door stichting iMMovator Cross Media Network en wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het ministerie van Economische Zaken in het kader van de stimuleringsregeling `Pieken in de Delta'. Daarnaast dragen ook de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht en de gemeenten Haarlem, Zaanstad, Purmerend, Amsterdam, Hilversum, Almere, Lelystad, Amersfoort, Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer, Ouder-Amstel, Diemen, Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam bij aan dit project. Voor meer informatie over BreedNet: 0900-2100800 (lokaal tarief) of breednet.nl