Gemeente Andijk


* Training voor vrijwilligersorganisaties

Training voor vrijwilligersorganisaties

24 feb 2009
Veel organisaties hebben de vrijwilligerscentrale Westfriesland laten weten ondersteuning te willen hebben bij het omgaan met jongeren en het fenomeen Maatschappelijke stage.

In 2007 heeft het kabinet besloten dat alle middelbare scholieren vanaf het schooljaar 2010/2011 over de gehele schoolperiode 72 uur maatschappelijke stage dienen te lopen.
De Maatschappelijke stage levert veel op. Het vrijwilligerswerk krijgt een nieuw imago. Jongeren brengen hun aanstekelijke enthousiasme in, hun frisse blik, hun creativiteit en hun kennis van automatisering. Vrijwilligersorganisaties krijgen de kans ervaring op te doen met jongeren en hen als vrijwilliger, ook voor de toekomst, aan hun organisatie te binden. Leerlingen ervaren hoe leuk het is iets voor een ander te doen.
Training:
Veel organisaties hebben de vrijwilligerscentrale Westfriesland laten weten ondersteuning te willen hebben bij het omgaan met jongeren en het fenomeen Maatschappelijke stage. Om hierin te voorzien heeft de Vrijwilligerscentrale Piet Steltman Producties gevraagd een training met betrekking tot Maatschappelijke stages te ontwikkelen. U kunt deze training gratis volgen bij de Vrijwilligerscentrale Westfriesland.
Voor koffie en thee wordt gezorgd.

dinsdagavond 7 april van 19.30 - 22.00 uur (inloop v.a. 19.00 uur) dinsdagavond 14 april van 19.30 - 22.00 uur (inloop v.a. 19.00 uur)

Programma:
Wat is een Maatschappelijke stage en wat wil men ermee bereiken? Wat doet een stagebegeleider en welke eisen worden aan de begeleiding gesteld?
Welke mogelijkheden zijn er om bij uw organisatie een Maatschappelijke stage te organiseren? Welke taken kunnen jongeren doen? Hoe enthousiasmeert u jongeren voor een maatschappelijke stage bij uw organisatie en hoe houd je hun belangstelling vast? Doelgroep:
Iedereen die interesse heeft in het organiseren van een Maatschappelijke stage bij een vrijwilligersorganisatie. Opgeven:
Via de site van de Vrijwilligerscentrale Westfriesland.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |