Politie Zuid-Holland-Zuid

24/2 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 24-02-2009 o Persberichten district I

MAN PINT MET GESTOLEN BANKPAS
DORDRECHT Een 25-jarige Pool is maandagochtend 23 januari door de politie aangehouden, nadat hij had geprobeerd om geld te pinnen met een gestolen bankpas. De man was binnengekomen bij het grenswisselkantoor aan het Stationsplein en had daar geprobeerd geld op te nemen. De man had dit echter een aantal weken daarvoor ook al geprobeerd, waarop deze keer de medewerkers direct de politie belde. De man rook onraad en ging ervandoor, maar kon door de politie toch worden aangehouden. De bankpas is inbeslaggenomen en nader onderzoek volgt.

DRONKEN VROUW VEROORZAAKT AANRIJDING
DORDRECHT Een 38-jarige dronken vrouw uit Papendrecht heeft maandagmiddag 23 februari rond 13.30 uur op de Vest een aanrijding veroorzaakt, terwijl zij onder invloed was van alcohol. De vrouw moest naar haar zeggen uitwijken voor een fietser, waardoor zij niet voldoende rechts bleef rijden. Een auto die uit tegenovergestelde richting kwam rijden kon de auto niet meer ontwijken, waardoor de aanrijding ontstond. Gelukkig vielen er geen gewonden. Bij controle op alcoholgebruik bleek dat de bestuurster 37-jarige bestuurster uit Papendrecht veel te veel had gedronken. Ze blies 720 ug/l waar 220 ug/l wettelijk is toegestaan. Het rijbewijs van de vrouw is direct ingevorderd. De officier van justitie zal beslissen of de vrouw haar rijbewijs terug krijgt. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

VERDACHTE VAN BEROVING AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Rotterdam is op 23 februari in Ossendrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 6 januari 2009 een 28-jarige man uit Dordrecht van zijn portemonnee te hebben beroofd. Het slachtoffer kwam op die dag de verdachte op de Krispijnseweg tegen en deze sloeg hem uit het niets tegen zijn gezicht. Hij eiste de portemonnee van het slachtoffer en liep vervolgens met de buit weg. De Dordtenaar schrok hevig en deed aangifte. Uit het onderzoek dat daarop volgde, kwam de identiteit van de verdachte naar voren. In Ossendrecht werd hij door rechercheurs van de Politie Zuid-Holland-Zuid aangetroffen en aangehouden en naar Dordrecht overgebracht. Daar is hij in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

GRAFFITI-VERDACHTEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een motoragent van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 26 februari twee 14-jarige jongens uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. De agent zag de jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht een geluidsscherm langs de A16 bekladden. De andere jongen stond erbij en keer ernaar. Toen de agent het tweetal wilden aanspreken, gingen ze er in de berm naast de A16 al lopend vandoor. Lang duurde hun vlucht niet, want de agent had beiden snel staande. De jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht krijgt een Halt-verwijzing. Zijn leeftijdgenoot is met een goed gesprek in vrijheid gesteld.

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Een 41-jarige man uit Zwijndrecht is op 23 februari op het Stationsplein aangehouden. Hij zou op de Stationsweg een houten hekwerk hebben vernield. Omstanders zagen het gebeuren en waarschuwden de politie. De man verzette zich en moest met enige dwang mee naar het bureau genomen worden. Hij was dronken en in de war.

HENNEPKWEKERIJTJE IN BRAND: VERDACHTE AANGEHOUDEN DORDRECHT Een 23-jarige man uit Dordrecht is op 24 februari op het Bakema-erf aangehouden. Hij zou daar in een woning een hennepkwekerij hebben. Deze kwekerij van enige tientallen planten raakte op de 24e in brand. Bij de brand vielen geen gewonden en de brandweer had de vlammen snel geblust. Uit onderzoek bleek dat met de elektriciteit was geknoeid, wat mogelijk tot de brand leidde. De man is ingesloten en wordt verhoord.