Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 24-02-2009

Drukke gezellige carnavalsnacht in Breda

BREDA: Het carnaval in Breda onderging een drukke gezellige vierde nacht. Na afloop van de optocht in Breda waren veel mensen blijven hangen in stad. Agenten te voet en op de fiets (bikers) en politie te paard waren duidelijk zichtbaar aanwezig en traden op waar dat nodig was. De beelden van het cameratoezicht in de binnenstad 'live' uitgekeken om direct in actie te kunnen komen bij calamiteiten of escalaties. Door snel en duidelijk te reageren konden opstootjes in de kiem worden gesmoord. Er waren veel dronken beschonken mensen op straat aanwezig. Later in de nacht ontstonden er -vanwege het vele alcoholgebruik- wat opstootjes, die in de kiem gesmoord konden worden.

In de nacht van maandag 23 februari op dinsdag 24 februari arresteerde de politie in totaal zes personen. Kijkend naar het grote aantal bezoekers en het vele alcoholgebruik is dat relatief gezien een klein aantal arrestanten.
Drie mannen werden gearresteerd omdat zij geen gevolg gaven aan het bevel om de Bredase binnenstad te verlaten. Nadat zij zich hadden misdragen kregen ze de opdracht om het horecagebied te verlaten. Een paar uur later waren ze opnieuw vervelend aanwezig op de Haven, waarna hun arrestatie volgde. Twee andere verdachten beledigden zonder enige aanleiding de surveillerende agenten, waarna ze werden aangehouden. Verder werd er een man opgepakt wegens verstoring van de openbare orde. De politie bekeurde tot slot negen wildplassers en een aantal verkeersovertreders.

Arrestatie vanwege poging verkoop drugs

ETTEN-LEUR: Personeel van een horecagelegenheid in Etten-Leur kwam in actie nadat een bezoeker drugs probeerde te verkopen. De 19-jarige man uit Etten-Leur werd door het beveiligpersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen. De man probeerde ketamine te verkopen aan een andere bezoeker. Bij controle bleek dat hij een gripzakje "ket" (ketamine= harddrugs) bij zich had en een fles GHB (= softdrugs). Zijn verdovende middelen zijn in beslag genomen. Tegen de man is
proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Opiumwet. Het voorval vond plaats op maandagavond 23 februari 2009, omstreeks 22.45 uur.

Zestien automobilisten kijken te diep in het glaasje

BREDA: Agenten van het Verkeers Handhavingsteam hielden tussen maandag

23 februari 20.00 uur en dinsdag 24 februari te 05.00 uur een
alcoholcontrole op de Lunetstraat in Breda. Dat leverde 16 overtreders op.

Op de Lunetstraat werden 533 automobilisten in de fuik geleid en moest vervolgens verplicht meewerken aan een blaasproef. Zestien
automobilisten waren er in overtreding en werden gearresteerd. Veertien van hen bleven onder de norm van 570 ug/l, wat hen een proces-verbaal en een rijverbod opleverde. Twee personen moesten hun rijbewijs meteen inleveren omdat hun uitslag boven de 570 ug/l uitkwam.
Tevens werd er van 1 persoon zijn personenauto in beslag genomen. De verdachte is de afgelopen jaren meerdere malen achter het stuur aangetroffen, terwijl hij geen rijbewijs heeft. In overleg met de Officier van Justitie is nu de auto in beslag genomen.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.
Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een
ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Kleding gestolen bij inbraak

BREDA: Maandagavond 23 februari 2009 is er ingebroken in een
bedrijfspand aan het Minervum. De inbraak vond plaats tussen omstreeks 22.45 uur. De daders kwamen het pand binnen door een deur te forceren, waardoor het alarm in werking trad. Het gaat om een magazijn waar merkkleding is opgeslagen. De nog onbekende daders haalden een aantal kledingrekken leeg en gingen er vandoor met broeken en jassen. De politie heeft een aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 24-02-2009 14:40 | © Regio Midden en West Brabant |