Politie Zaanstreek-waterland

Opgevoerde bromfietsen

Purmerend, 24-02-2009 o Purmerend, 24 februari, 07:45-9:45 uur - Tijdens twee bromfietscontroles, op de Van IJsendijkstraat (ter hoogte van sporthal De Beukenkamp) en het Wormerplein, heeft de politie dinsdagochtend vijftien boetes uitgedeeld.

Een 25-jarige Amsterdammer moest het kentekenbewijs van zijn bromfiets inleveren omdat het voertuig de in het kentekenbewijs vermelde contstructiesnelheid met meer dan 20 km per uur overschreed. De man zijn tweewieler haalde een snelheid van 84 km per uur op de rollentestbank. Mocht de bestuurder binnen twee jaar nog twee keer bekeurd worden, dan zal de politie de (op dat moment bestuurde) bromfiets in beslag nemen. Ook in het geval een ander de eigenaar is.

Op het Wormerplein en de Van IJsendijk bleken in totaal zes bromfietsen te zijn opgevoerd. Ook droegen twee bromfietsers geen helm, twee reden over het fietspad en drie bromfietsers hadden geen rijbewijs of bromfietscertificaat.

Tijdens de controle werd tot slot ook een automobilist bekeurd. De bestuurder reed met een aanhangwagen waarop lading lag die niet was vastgemaakt. De los liggende lading kostte de bestuurder 240 euro.