Politie Utrecht

EXTRA persbericht Heuvelrug, 15.50 uur

Utrecht, 24-02-2009

Twee verdachten aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft woensdag 18 februari twee verdachten uit Wijk bij Duurstede aangehouden voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij de handel in hard- en softdrugs. Een van de mannen wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een bedreiging met een vuurwapen.

Op vrijdag 13 februari is een zakelijk geschil uitgemond in een bedreiging van een man door twee andere mannen met een vuurwapen. In het onderzoek dat het wijkteam in samenwerking met de recherche van het district startte, kwam een van de twee verdachten in deze zaak naar voren. Het gaat hier om een 21-jarige man uit Wijk bij Duurstede. Bij een zoeking in zijn woning heeft de politie niet alleen een vuurwapen aangetroffen, maar ook een grote hoeveelheid geld, hard-en softdrugs, weegapparatuur en verpakkingsmateriaal voor drugs. Alles is in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en zit in bewaring. De politie stelt verder onderzoek in naar de tweede verdachte in de bedreigingszaak.

Op basis van binnengekomen informatie kwam er ook nog een andere verdachte naar voren voor vermoedelijke betrokkenheid in de handel van hard- en softdrugs. Het gaat om een 35-jarige man uit Wijk bij Duurstede. In zijn woning werd softdrugs aangetroffen en in beslag genomen. De man werd aangehouden. Na verhoor werd deze verdachte in vrijheid gesteld. Het wijkteam zet het onderzoek in samenwerking met de recherche verder voort.