Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 24-02-2009

Verdachte van brandstichting snel door de politie opgepakt

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van maandag 23 februari op dinsdag 24 februari ging aan de Gagelboslaan in Bergen op Zoom een grijze Opel Astra in vlammen op. Dat gebeurde rond 01.15 uur. Twee er naast geparkeerde auto's (een personenauto en een bestelauto) liepen eveneens behoorlijke brandschade op. Vermoedelijk was er sprake van brandstichting. Tijdens de brand was een verdachte gesignaleerd, een 25-jarige man uit Tholen. Hij heeft een langer lopend conflict met de eigenaar van de uitgebrande auto, zo luidde het verhaal. De man ging er tijdens de brand vandoor in zijn auto. De verdachte is door de politie in Zeeland op zijn woonadres gearresteerd op verdenking van brandstichting. Hij is ingesloten in het politiebureau in Bergen op Zoom en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Inbrekers op heterdaad betrapt

ROOSENDAAL: Op donderdag 24 februari 2009, omstreeks 02. 55 uur, kreeg de politie het bericht dat er werd ingebroken in een geparkeerde snackwagen op het Kadeplein. Agenten waren binnen enkele minuten ter plekke en zagen de twee vermoedelijke daders op de fiets wegvluchten. Het duo werd snel ingerekend. Ze hadden hun buit nog bij zich, o.a. bestaande uit plastic bekertjes, servetten, satéprikkers, een rol wc-papier en doosjes lucifers. De spullen waren afkomstig uit de loempiakraam.
De verdachten zijn 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Wouw. Ze zijn ingesloten in het politiebureau, waarna hun ouders op de hoogte gesteld zijn van de gebeurtenissen. Na verhoor, waarbij ze een bekentenis aflegden zijn ze aan hun respectievelijke ouders
overgedragen. In overleg met het openbaar ministerie wordt gekeken naar een passende straf voor het tweetal.

Brand in woning

ROOSENDAAL: De brandweer, ambulance en politie rukten in de nacht van 23 februari op dinsdag 24 februari uit voor een woningbrand aan de Eikenlaan. Er was rond 04.00 uur brand ontstaan in een flat. Het ging om het om een uitslaande brand in een hoekwoning op de eerste verdieping van het appartementencomplex/flatgebouw (bestaande uit vier woonlagen).
De 32-jarige bewoner was gewond geraakt en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De aard en omvang van zijn letsel zijn bij de politie niet bekend. Agenten waarschuwden de acht direct omwonenden, die vanuit veiligheidsoverwegingen hun woning verlieten. De brandweer was het vuur snel meester. Voor de gedupeerden is stichting Salvage ter plaatse gekomen voor persoonlijke hulpverlening en schadebeperking namens de verzekeringsmaatschappijen. De politie onderzoekt de toedracht van de brand.

Belg botst, rijdt door en weigert te blazen

BERGEN OP ZOOM: Agenten zagen tijdens carnavalstoezicht dat op de Vismarkt een automobilist binnen de tijdelijke afzetting rijden. Het ging om een auto met Belgische kenteken. Bij zijn manoeuvres reed de bestuurder tegen een boom. De veroorzaker ging er daarna met hoge snelheid vandoor. Er ontstond een korte achtervolging waarbij de verdachte stoptekens van de politie negeerde. Uiteindelijk werd hij in de Burgemeester Hulshofstraat klemgereden. Daar probeerde hij nog te voet weg te komen, wat hem niet lukte. In het politiebureau weigerde hij alle medewerking aan een ademanalyse en het verhoor. De man was stevig onder invloed van alcohol en mede om die reden is zijn
rijbewijs ingevorderd. Het bleek te gaan om een 24-jarige Belg. Niet alleen het rijden onder invloed maar ook het verlaten van een plaats ongeval en het weigeren van de ademanalyse zijn misdrijven in de Wegenverkeerswet.

Minderjarige aangehouden na diefstal van geld

BERGEN OP ZOOM: Een 13-jarige jongen uit Bergen op Zoom moest maandag 23 februari zijn geld afgegeven aan een leeftijdgenootje. De 16-jarige verdacht had zijn slachtoffer onder druk gezet en bedreigd, waarna de 13-jarige in totaal 35,- aan hem af gaf. Later op de dag zag het slachtoffer zijn belager opnieuw in de Kremerstraat. Hij lichtte meteen zijn stiefvader in, die de verdachte vast pakte. Uiteraard probeerde te verdachte te ontkomen. De verdachte is door de politie gearresteerd en ingesloten. Hij wordt momenteel verhoord.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 24-02-2009 15:38 | © Regio Midden en West Brabant |