Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 24-02-2009

Politie verricht in totaal 7 aanhoudingen in het uitgaansgebied

Druk bezocht Carnaval in district Tilburg

TILBURG - Agenten die gistermiddag, gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg verrichten in totaal 7 aanhoudingen. Het merendeel hiervan was geweld gerelateerd. De politie was ook de vierde carnavalsdag nadrukkelijk en zichtbaar in het centrumgebied aanwezig. Het gebied werd druk bezocht. De stemming was vrolijk en gezellig. Later in de avond en nacht veranderde de sfeer door overmatig alcoholgebruik en soms
drugsgebruik. Agenten surveilleerden te voet en op de fiets en traden op waar nodig was. Verder werden de beelden van het cameratoezicht in de binnenstad 'live' uitgekeken om direct in actie te kunnen komen bij calamiteiten of escalaties.

De politie Midden en West Brabant is toe nu toe tevreden over het verloop van carnaval 2009. Wij zien het als een grootschalig evenement en zijn dan ook met agenten in uniform, op de fiets en te paard nadrukkelijk aanwezig om snel te kunnen ingrijpen. Bij zo'n groot aantal bezoekers (niet alleen vanuit Brabant maar ook van boven de rivieren) en het vele alcoholgebruik zijn relatief weinig arrestaties verricht. Zeker afgezet tegen het beeld tijdens reguliere stapavonden. De sfeer is tijdens carnaval gemoedelijk en er is meer sociale controle. Later in de nachten begint het vele alcoholgebruik op te spelen. Dat zien we terug in arrestaties voor mishandeling, orde verstoring, vernieling/baldadigheid, openlijke geweldpleging.

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

BERKEL-ENSCHOT - DE politie heeft vanmorgen in Hilvarenbeek een 20-jarige automobilist uit Berkel-Enschot aangehouden. Tijdens een routinecontrole bleek dat de man onder invloed verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 485 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Omdat de automobilist een beginnend bestuurder was, werd zijn
rijbewijs ingevorderd.

OISTERWIJK - De politie heeft vanmorgen rond 03.30 uur in een woning in Moergestel een 20-jarige Poolse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten plaats ongeval. De politie nam poolshoogte op de Moergestelseweg na een ontvangen melding van een eenzijdig verkeersongeval. Daar troffen de agenten een zwaar gehavende auto in een sloot aan. Er was op dat moment niemand bij het voertuig aanwezig. Het sporenbeeld gaf aan dat de auto vanuit Moergestel in de richting van Oisterwijk reed. Tijdens de rit vermoedelijk met twee wielen in de berm beland waarna de auto, na een botsing met enkele bomen in de sloot terecht was gekomen. De bestuurder trof de politie thuis aan. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 570 ug/l in zijn bloed had. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

TILBURG - De politie heeft op de Ringbaan West vanmorgen om 01.00 uur een 33-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest wees uit dat de 560 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie arresteert tweetal na vernielen bus

GOIRLE - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 01.00 uur in de Dorpsstraat, twee mannen van 20 en 21 jaar, beiden afkomstig uit Goirle aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht de voorruit van een lijnbus vernield te hebben. Het tweetal is op het bureau
ingesloten.

De 21-jarige buschauffeur reed vanmorgen even voor 01.00 uur weg bij een halte aan de Wittendijk in de richting van de Dorpsstraat. Tijdens de rit passeerde hij een groep jongeren. Op het moment dat hij de jongeren voorbij reed zag de chauffeur een groot voorwerp op de bus afkomen en hoorde een harde klap tegen zijn voorruit. De chauffeur activeerde daarop de alarmknop en reed terug richting groep. Tijdens het voorbijrijden hadden enkele uit de groep een reclamebord tegen de voorruit gegooid waardoor er schade was ontstaan. De politie stelde een onderzoek in en trof de twee verdachten aan in een
horecagelegenheid in de Dorpsstraat. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in naar mogelijke andere verdachten.

Tilburger bedreigt flatbewoners met mes

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht in een flatgebouw aan de Mascagnistraat een 21-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee stadsgenoten te hebben bedreigd met een mes. De man is ingesloten.

De politie stelde een onderzoek in na een ontvangen melding van een steekpartij. Op de galerij van een flatgebouw aan de Mascagnistraat trof de politie twee mannen aan die met elkaar in gevecht waren. Voor de flat stonden twee Tilburgers van 26 en 28 jaar. Deze mannen bleken eerder bedreigd te zijn met een mes door de 21-jarige Tilburger die op dat moment in gevecht was met een vriend. De politie scheidde de mannen en hield de Tilburger aan. Bij de aanhouding werd pepperspray ingezet. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding. Vermoedelijk trof de verdachte de twee Tilburgers op de galerij waarop een woordenwisseling ontstond. Tijdens deze woordenwisseling dreigde de Tilburger met een mes. De vriend sprong tussen beiden en sloeg het mes uit de handen van de verdachte waarbij hij kleine snijwondjes aan zijn handen opliep.

Tweetal rolt paspoort

TILBURG - De politie heeft tegen middernacht op het Pieter Vreedeplein een 20-jarige Tilburgse vrouw en een 49-jarige Tilburger aangehouden terzake zakkenrollerij. Surveillerende agenten zagen dat beide verdachten bij een 28-jarige Pool zijn paspoort rolde. De politie hield vervolgens het tweetal aan. De 49-jarige verdachte betreft een veelpleger. Het slachtoffer wiens paspoort gerold was, verkeerde in een dusdanige staat van openbare dronkenschap dat ook hij mee mocht naar het bureau.

Minderjarigen stelen fiets bij station Reeshof

TILBURG - DE politie heeft gisteravond rond 17.00 uur drie
minderjarige Tilburgse jongens van 15 en 16 jaar aangehouden voor diefstal cq. poging diefstal fiets. Een agent in privétijd zag dat het drietal zich verdacht ophield bij de fietsenstalling van het station. Bij het zien van de agent vluchtte het drietal. De agent meldde dit waarop zijn collega's in de omgeving een onderzoek instelden. In de fietsenstalling trof de politie een doorgeknipt hangslot aan. Het lukte de agenten het drietal te traceren op de Reeshofdijk en aan te houden.

Politie treft bij melding woninginbraak hennepkwekerij aan

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een woning in de
Brommastraat een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij huisveste 130 wietplanten. De politie stelde een onderzoek in na een ontvangen melding van een inbraak in een woning. Ter plaatste troffen ze de kwekerij aan. De bewoonster, een 38-jarige vrouw meldde zich tijdens het onderzoek in de woning. Ze is ter plaatse
aangehouden.

Bewoner aangehouden na aantreffen tassen met hennep

TILBURG - De politie heeft gistermiddag twee bewoners van 27 en 42 jaar bewoner uit de akkerstraat aangehouden nadat agenten in een schuur achter de woning een aantal tassen met hennep hadden
aangetroffen. De politie stelde bij de woning een onderzoek in na een ontvangen melding van een sterke henneplucht. De hennep is in beslag genomen en de verdachte gehoord.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 24-02-2009 16:06 | © Regio Midden en West Brabant |