Politie Gelderland-Zuid

Poging snelkraak eindigt in de sloot

Getuigenoproep

Geldermalsen, Tiel, Lienden, 24-02-2009 o Dinsdagochtend omstreeks 03.30 uur is er een poging geweest van een snelkraak bij een tankstation aan de Randweg in Geldermalsen. Daarbij zijn twee verdachten aangehouden, een 16-en een 18-jarige jongen uit Ede. Naar een derde is de politie nog op zoek. Ook werd gebruik gemaakt van SMS-alert.

Agenten reden naar het tankstation aan De Randweg nadat er een inbraakmelding was binnengekomen. Onderweg reed een auto hen met hoge snelheid tegemoet. De agenten keerden hun auto en zette de achtervolging in. Inmiddels kregen zij door van de meldkamer dat die auto als gestolen stond gesignaleerd. De agenten raakten de auto kwijt. Die ochtend is door verschillende eenheden uitgekeken naar de bewuste auto.

Enige tijd later zag een eenheid in de omgeving van Tiel de bewuste auto rijden op de Westroijensestraat. Inmiddels waren er meer politieautos in het gebied op zoek naar de verdachte auto. In de omgeving van Ochten op de A15 werd de auto weer opgepikt. De verdachten reden zelfs een stuk tegen het verkeer in. De politie probeerde met een blokkade de auto tot stoppen te dwingen.

In de sloot

De bestuurder van de verdachte auto liet zich niet vast rijden en besloot ter hoogte van hectometerpaal 138,1 via de berm een sloot in te sturen. De drie verdachte personen kropen de auto uit en klommen aan de overkant uit de sloot. Vervolgens klommen zij over het betonnen geluidscherm van de Betuwelijn. Agenten zette de achtervolging in en zagen aan de andere kant van de Betuwelijn dat één van de verdachte de Linge in was gesprongen en naar de overkant zwom. De andere twee waren spoorloos.

Aanhoudingen

Even later kreeg de meldkamer een telefoontje van een agent die op weg was naar huis en een verdacht persoon had zien lopen aan De Hofstede in Lienden. Agenten zagen de man even later en hielden hem aan. Gezien het feit dat hij doorweekt was bleek al snel dat de man betrokken was geweest bij de achtervolging. Een eenheid die in Tiel uitkeek naar de andere verdachten zag een verdacht persoon op de Grote Brugse Grintweg in Tiel staan. Ook hij was doorweekt. Beide verdachten zijn op het politiebureau in Tiel ingesloten en in verzekering gesteld. De auto is uit de sloot getakeld en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meldt dit dan bij de politie van team Geldermalsen, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (14)

Laatst gewijzigd 24-02-2009 16:05 | © Regio Gelderland-Zuid |