Ingezonden persbericht
PERSBERICHT

Den Haag, januari 2009

Het Wijninstituut organiseert nu ook wijncursussen in Hilversum (Baarn en Amersfoort). De cursussen, Basiscursus (SWEN-1) en Wijnbrevet (SWEN-2) starten achtereenvolgens op: 24 februari 2009 en 2 maart 2009. Beide cursussen vinden plaats in de luxe ambiance van conferentieoord De Drakenburg, centraal gelegen op 1 kilometer afstand van Hilversum en op 3 kilometer afstand van Baarn.

De wijncursussen staan onder leiding van twee ervaren en uiterst gepassioneerde docenten. Marja van Beek, gediplomeerd vinoloog, ook werkzaam als wijndocent aan een horecavakschool. FlipYpenburg, gediplomeerd vinoloog en van beroep wijnkoper met ruim tien jaar werkervaring als docent Wijnbrevet.

De basiscursus bestaat uit vijf lesavonden. Er worden meer dan 40 kwaliteitswijnen geproefd. Het is vooral een gezellige cursus, waarbij theorie en praktijk elkaar op luchtige wijze afwisselen. Deze cursus was al vanaf het begin een groot succes. Vanaf 1998 hebben meer dan 3000 liefhebbers deze wijncursus gevolgd. In 2005 werd de Basiscursus wijn een landelijk erkende wijnopleiding, met een officieel eindexamen.

Het wijnbrevet is voor de gevorderde wijnliefhebber en is zowel geschikt voor amateur als professional. De cursus strekt zich uit over een periode van acht avonden. Theorie en praktijk zijn afgestemd op het examen van niveau SWEN-2. Nieuw is de cursus Wine2Move, waarbij diverse vakspecialisten actuele wijnthema's belichten. Kenmerkend voor het Wijninstituut is de hoge kwaliteit van lesgeven. Er wordt uitsluitend gewerkt met deskundige docenten (minimaal Vinoloog of WSET diploma course) en met moderne lesmethoden (powerpoint, video en hand-outs).

Het Wijninstituut, lid van de Associatie van Wijndocenten, is een onafhankelijke organisatie. De eigenaar, André Sauerbier heeft in de afgelopen acht jaar met veel succes zijn organisatie weten uit te bouwen. Naast Hilversum, biedt het Wijninstituut wijncursussen aan in: Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Wageningen. Het Wijninstituut organiseert ook voor wijnvakmensen (horeca en wijnhandel) de opleidingen "Weet van Wijn" (startende horecamedewerkers) en "Meer marge met wijn in het Cafébedrijf".