Ingezonden persbericht


Jonge ambtenaren in de leer bij Talent scout van 3 FM!

FUTUR, hét landelijke netwerk voor jonge ambtenaren organiseert op 24 februari 2009 een te gek en leerzaam congres voor jonge ambtenaren in theater Diligentia in Den Haag. Zo vertelt Iwan Reuvekamp, de talentscout van 3 FM én de man achter Giel Beelen, in zijn workshop wat authenticiteit is. Worden jonge ambtenaren de politiek de baas door de kloof met de bestuurder te overbruggen en gaan ze heel wat chaos creëren (en oplossen!) in de workshop crisismanagement. Ook valt er vol op te speeddaten met interessante partijen.

Op de 24ste vindt ook voor de zevende keer de verkiezing van de FUTUR Award Jonge Ambtenaar van het Jaar plaats. Een eervolle titel waar een prachtig kunstwerk en een ervaringsprijs aan verbonden is! De jonge ambtenaar van het jaar gaat namelijk niet alleen naar huis met de FUTUR Award, maar krijgt ook een netwerkprijs aangeboden. Hij of zij gaat een week naar Brussel om daar te netwerken bij diverse Europese instituties. Europa wordt steeds belangrijker in het werk van de ambtenaar en daarom heeft FUTUR een mooi programma samengesteld waarin de winnaar van 24 februari mee gaat lopen met kopstukken uit het Brusselse leven.

Een primeur op de verkiezing van de jonge ambtenaar van het jaar: niet alleen de finalisten kunnen namelijk in de prijzen vallen, maar ook de congresbezoekers maken kans op winnen! Doe je best om de 'big shots' te imponeren tijdens het speeddaten en ga naar huis met de prijs voor de meest ambitieuze ambtenaar of de meest eigenzinnige ambtenaar! Wie deze prijzen wint wordt bekend gemaakt tijdens de verkiezing in de avond.

FUTUR heeft de Award én het congres in het leven geroepen omdat jonge ambtenaren veel nuttig en onmisbaar werk verrichten, dat mag op een goede en aantrekkelijke manier onder de aandacht worden gebracht. Ook wil FUTUR de vernieuwing en verbetering van de overheid door deze jonge ambitieuze ambtenaren stimuleren.

De Jonge Ambtenaar van het Jaar wordt op 24 februari in theater Diligentia in Den Haag gekozen. Op deze verkiezingsavond zullen de drie finalisten onder de ogen van jury en publiek met elkaar de strijd aan gaan, door "live" een aantal opdrachten uit te voeren. Een jury met prominenten uit overheid, politiek en bedrijfsleven zal de winnaar bepalen.