Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

NOKIA TRENDS LAB TALENT REGISSEERT OFFICIELE VIDEOCLIP 'Q & A' VAN PETE PHILLY & PERQUISITE

Amsterdam, 23 februari 2009

Onlangs kon jong audiovisueel talent zich opgeven voor een waanzinnige contest van MTV presents: Nokia Trends Lab. De boodschap luidde: verzin een leuk, origineel en goed concept voor de nieuwe video 'Q&A' van Pete Philly & Perquisite. Én houd er rekening mee dat de hele clip opgenomen zal worden met mobiele telefoons van Nokia. Lucinda Secoc stuurde via www.nokiatrendslab.nl een uniek idee in en kreeg de kans om deze videoclip te regisseren. Vanaf morgen, 24 februari, is de clip te zien op MTV en TMF!

Uit ruim 70 scripts kozen Pete Philly & Perquisite de inzending van Lucinda als het winnende script. Haar inspiratiebronnen: Het Amsterdamse Westerpark en de telefoon. Lucinda heeft de afgelopen weken spannende tijden beleefd, want zij heeft onder volledige begeleiding van Pete Philly & Perquisite het intensieve productieproces van de clip ervaren. Ze nam hierbij zelfs plaats in 'de regiestoel' en dat is een kans die je niet iedere dag krijgt!

Nokia Trends Lab
MTV en Nokia Trends Lab bieden aankomende kunstenaars en jong talent een creatief podium. Nokia Trends Lab is een reeks creatieve live events en labs die door heel Europa plaatsvinden. Elk Lab vormt het afsluitend hoogtepunt van een serie activiteiten waarin gebruik wordt gemaakt van mobiele en online technologieën. Artistieke mentors stellen creatieve geesten in staat hun eigen werk te presenteren aan een breed publiek van muziek- en kunstliefhebbers, en laten die live getuige zijn van het creatieve proces. Er zijn inmiddels Nokia Trends Labs georganiseerd in onder meer Duitsland, Litouwen, Frankrijk, Italië, Ierland, Polen, Rusland, Griekenland en Zuid-Afrika.

Eerdere edities van Nokia Trends Lab
Tijdens het eerste Nokia Trends Lab, dat in februari 2008 werd gehouden, traden Don Diablo en Moke op als mentors. Samen met MTV coachten ze aanstormend Nederlands talent bij het maken van een muziekclip van Don Diablo's remix 'We'll dance', gebruikmakend van de Nokia N95 8GB. Bij de tweede editie van Nokia Trends Lab figureerden C-Mon en Kypski als mentors van het creatieve 'Sound Lab.' Tijdens hun tournee door de VS deden C-Mon en Kypski een groot aantal Amerikaanse steden aan, waar ze typische stadsgeluiden verzamelden. De band stelde deze geluidsfragmenten exclusief online beschikbaar voor Nokia Trends Lab. In oktober werkte Nokia Trends Lab samen met techno-legende Josh Wink voor de shoot van een 360° video bij z'n nieuwe release 'Stay Out All Night'.


- EINDE BERICHT -